Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 425
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6624
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 178
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 425
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6624
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 178
Składniki
Wymieszać żelatynę z kilkoma łyżkami zimnej wody. Odstawić na kilkanaście minut.
Następnie, mieszając, ogrzewać na małym ogniu. Kiedy zawrze, odstawić do wystygnięcia.
Oddzielić białka od żółtek. Umyte banany obrać ze skórki, odkroić końce. Dwa banany pokroić na drobne kawałki i zmiksować je z żółtkami i połową przygotowanej porcji cukru.
Z białek ubić pianę. Gdy będzie już sztywna, wciąż ubijając, dodawać stopniowo pozostałą część cukru.
Nie przerywając ubijania, połączyć pianę ze zmiksowanymi składnikami i żelatyną.
Całość ubijać kilka minut. Gotowy krem wyłożyć do salaterek i udekorować plasterkami banana.