Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śnieżno-księżno-biała uczta...
Wymieszać żelatynę z kilkoma łyżkami zimnej wody. Odstawić na kilkanaście minut.
Następnie, mieszając, ogrzewać na małym ogniu. Kiedy zawrze, odstawić do wystygnięcia.
Oddzielić białka od żółtek. Umyte banany obrać ze skórki, odkroić końce. Dwa banany pokroić na drobne kawałki i zmiksować je z żółtkami i połową przygotowanej porcji cukru.
Z białek ubić pianę. Gdy będzie już sztywna, wciąż ubijając, dodawać stopniowo pozostałą część cukru.
Nie przerywając ubijania, połączyć pianę ze zmiksowanymi składnikami i żelatyną.
Całość ubijać kilka minut. Gotowy krem wyłożyć do salaterek i udekorować plasterkami banana.
Bardzo szybki deser, choc wymaga kilku godzin na stezenie w lodówce, wiec jes...
Odsłon: 5428
Fit serniczek cytrynowy z mandarynkami. Ekspresowy deser, który przygotujesz...
Odsłon: 282
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 125
Pomysł na tą zapiekankę odgapiłam od siostry która bardzo często ją przygotow...
Odsłon: 215
Zapiekanka chłopska. Dziś mam dla Was pomysł na pyszną zapiekankę chłopską. R...
Odsłon: 290
Uwielbiam przygotowywać pizzę więc często eksperymentuje z jej wyglądem. Dziś...
Odsłon: 225
Fit serniczek cytrynowy z mandarynkami. Ekspresowy deser, który przygotujesz...
Odsłon: 282
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 125
Pomysł na tą zapiekankę odgapiłam od siostry która bardzo często ją przygotow...
Odsłon: 215
Zapiekanka chłopska. Dziś mam dla Was pomysł na pyszną zapiekankę chłopską. R...
Odsłon: 290
Uwielbiam przygotowywać pizzę więc często eksperymentuje z jej wyglądem. Dziś...
Odsłon: 225
Składniki
Wymieszać żelatynę z kilkoma łyżkami zimnej wody. Odstawić na kilkanaście minut.
Następnie, mieszając, ogrzewać na małym ogniu. Kiedy zawrze, odstawić do wystygnięcia.
Oddzielić białka od żółtek. Umyte banany obrać ze skórki, odkroić końce. Dwa banany pokroić na drobne kawałki i zmiksować je z żółtkami i połową przygotowanej porcji cukru.
Z białek ubić pianę. Gdy będzie już sztywna, wciąż ubijając, dodawać stopniowo pozostałą część cukru.
Nie przerywając ubijania, połączyć pianę ze zmiksowanymi składnikami i żelatyną.
Całość ubijać kilka minut. Gotowy krem wyłożyć do salaterek i udekorować plasterkami banana.
Przepisy Desery
Desery
Tort Knoppers
Desery
Najlepsze ciasto na upały
Desery
Chrupiący tort malinowo-nugatowy
Desery
Brownie z czerwonej fasoli
Tort Knoppers
Dużo orzechów, jeszcze więcej czekolady. Prawdziwa bomba kaloryczna. Ale jaka...
Odsłon: 94
Najlepsze ciasto na upały
Jeśli masz ochotę na pyszny deser, ale temperatury za oknem skutecznie zniech...
Odsłon: 323