Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 782
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2811
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 782
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2811
Składniki
Wymieszać żelatynę z kilkoma łyżkami zimnej wody. Odstawić na kilkanaście minut.
Następnie, mieszając, ogrzewać na małym ogniu. Kiedy zawrze, odstawić do wystygnięcia.
Oddzielić białka od żółtek. Umyte banany obrać ze skórki, odkroić końce. Dwa banany pokroić na drobne kawałki i zmiksować je z żółtkami i połową przygotowanej porcji cukru.
Z białek ubić pianę. Gdy będzie już sztywna, wciąż ubijając, dodawać stopniowo pozostałą część cukru.
Nie przerywając ubijania, połączyć pianę ze zmiksowanymi składnikami i żelatyną.
Całość ubijać kilka minut. Gotowy krem wyłożyć do salaterek i udekorować plasterkami banana.