Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 25
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20377
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 364
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 25
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20377
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 364
Składniki
Wymieszać żelatynę z kilkoma łyżkami zimnej wody. Odstawić na kilkanaście minut.
Następnie, mieszając, ogrzewać na małym ogniu. Kiedy zawrze, odstawić do wystygnięcia.
Oddzielić białka od żółtek. Umyte banany obrać ze skórki, odkroić końce. Dwa banany pokroić na drobne kawałki i zmiksować je z żółtkami i połową przygotowanej porcji cukru.
Z białek ubić pianę. Gdy będzie już sztywna, wciąż ubijając, dodawać stopniowo pozostałą część cukru.
Nie przerywając ubijania, połączyć pianę ze zmiksowanymi składnikami i żelatyną.
Całość ubijać kilka minut. Gotowy krem wyłożyć do salaterek i udekorować plasterkami banana.