Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite danie na słodko z ryżu. Można jeść jako zakąskę lub deser. Łatwe w przygotowaniu, ucieszy każdego i osłodzi dzień.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 70
Smak wiosny!
Odsłon: 196
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 107
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 70
Smak wiosny!
Odsłon: 196
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 107
Składniki
Ryż opłukać, włożyć do wrzątku, gotować 2 min. Odcedzić. Zalać winem zmieszanym z wodą, dodać masło i roztarte przyprawy do smaku. Zamieszać, ugotować pod przykryciem na małym ogniu. Orzechy sparzyć, obrać ze skórki.
Ugotowany ryż wystudzić, wymieszać z posiekanymi orzechami oraz połową cukru pudru. Śmietankę ubić na sztywno z pozostałym cukrem. Ryż wyłożyć na półmisek, udekorować świeżymi malinami i ubitą śmietanką. Ryż opłukać, włożyć do wrzątku, gotować 2 min. Odcedzić. Zalać winem zmieszanym z wodą, dodać masło i roztarte przyprawy do smaku. Zamieszać, ugotować pod przykryciem na małym ogniu. Orzechy sparzyć, obrać ze skórki. Ugotowany ryż wystudzić, wymieszać z posiekanymi orzechami oraz połową cukru pudru. Śmietankę ubić na sztywno z pozostałym cukrem. Ryż wyłożyć na półmisek, udekorować świeżymi malinami i ubitą śmietanką.