Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite danie na słodko z ryżu. Można jeść jako zakąskę lub deser. Łatwe w przygotowaniu, ucieszy każdego i osłodzi dzień.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1175
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2070
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 496
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1175
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2070
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 496
Składniki
Ryż opłukać, włożyć do wrzątku, gotować 2 min. Odcedzić. Zalać winem zmieszanym z wodą, dodać masło i roztarte przyprawy do smaku. Zamieszać, ugotować pod przykryciem na małym ogniu. Orzechy sparzyć, obrać ze skórki.
Ugotowany ryż wystudzić, wymieszać z posiekanymi orzechami oraz połową cukru pudru. Śmietankę ubić na sztywno z pozostałym cukrem. Ryż wyłożyć na półmisek, udekorować świeżymi malinami i ubitą śmietanką. Ryż opłukać, włożyć do wrzątku, gotować 2 min. Odcedzić. Zalać winem zmieszanym z wodą, dodać masło i roztarte przyprawy do smaku. Zamieszać, ugotować pod przykryciem na małym ogniu. Orzechy sparzyć, obrać ze skórki. Ugotowany ryż wystudzić, wymieszać z posiekanymi orzechami oraz połową cukru pudru. Śmietankę ubić na sztywno z pozostałym cukrem. Ryż wyłożyć na półmisek, udekorować świeżymi malinami i ubitą śmietanką.