Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser o ciekawym połączeniu smaków bitej śmietany i chleba pumpernikla
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 68
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 788
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 82
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 68
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 788
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 82
Składniki
Chleb pokruszyć na drobne kawałki, śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudry (ilość cukru według uznania)
W pucharkach układamy warstwowo zaczynając od chleba potem dżem i bita śmietana. Na samej górze bita śmietana udekorowana wisienką z dżemu. Deser w smaku jest niezwykły, warto spróbować