Do góry

Desery Przepis na:

Deser papierówkowo - agrestowy

Deser papierówkowo - agrestowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 943 Ocena: 24691

Dodano:

Odsłon: 10134

Propozycja na prosty w przygotowaniu, lekki, piankowo - galaretkowy deser z delikatną nutką kwasowości polskiej papierówki.

Składniki

  • 1 opakowanie galaretki agrestowej
  • 2 małe papierówki
  • 0,5 łyżeczki żelatyny
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1 opakowanie agrestowej galaretki oraz 0,5 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w 0,5 l gorącej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia.

    Papierówki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.

    Następnie delikatnie stężałą galaretkę miksujemy na wysokich obrotach razem z papierówkami do momentu wytworzenia pianki.

    Piankę przelewamy do miseczek i odstawiamy do ponownego stężenia.

    Na dnie pianka zamieni się w galaretkę, natomiast na górze pozostanie lekka i puszysta chmurka.

    * Dodatek żelatyny zapewni brak trudności w tężeniu deseru z dodatkiem papierówek.

    Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń