Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na prosty w przygotowaniu, lekki, piankowo - galaretkowy deser z delikatną nutką kwasowości polskiej papierówki.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 302
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 24716
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8931
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 717
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 302
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 24716
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8931
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 717
Składniki
1 opakowanie agrestowej galaretki oraz 0,5 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w 0,5 l gorącej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia. Papierówki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Następnie delikatnie stężałą galaretkę miksujemy na wysokich obrotach razem z papierówkami do momentu wytworzenia pianki. Piankę przelewamy do miseczek i odstawiamy do ponownego stężenia. Na dnie pianka zamieni się w galaretkę, natomiast na górze pozostanie lekka i puszysta chmurka. * Dodatek żelatyny zapewni brak trudności w tężeniu deseru z dodatkiem papierówek. Życzę smacznego! :)