Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto w smaku niezwykle delikatne, wprost rozpływa się w ustach. Cały czas się zastanawiam dlaczego do tej pory nie skusiłam się na upieczenie pavlovej, ją po prostu trzeba spróbować aby się przekonać.
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 31
Zbliżające się święta wielkanocne zainspirowały mnie do stworzenia czegoś wyj...
Odsłon: 1025
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 338
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 31
Zbliżające się święta wielkanocne zainspirowały mnie do stworzenia czegoś wyj...
Odsłon: 1025
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 338
Składniki
Białka razem z cukrem ubijamy na sztywną pianę.
Do ubitych białek dodajemy mąkę kukurydzianą razem z octem i delikatnie, ale dokładnie mieszamy.
Ubitą pianę z mąką wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia foremkę formując koło o wysokości 5 cm.
Piekarnik nagrzewamy do temp. 200'C, a po włożeniu foremki szybko zmniejszamy do temp. 160'C i pieczemy przez około 60 minut. Upieczoną bezę studzimy w piekarniku uchylając lekko drzwi na około 2-3 cm.
Upieczoną i zimną bezę obracamy do góry nogami, na bezę wykładamy ubitą śmietanę.
Na bitej śmietanie układamy kawałki pomarańczy, a następnie posypujemy startą na tarce czekoladą.
Smacznego !!!