Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto w smaku niezwykle delikatne, wprost rozpływa się w ustach. Cały czas się zastanawiam dlaczego do tej pory nie skusiłam się na upieczenie pavlovej, ją po prostu trzeba spróbować aby się przekonać.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2967
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 125
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 49
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 61
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 61
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2967
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 125
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 49
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 61
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 61
Składniki
Białka razem z cukrem ubijamy na sztywną pianę.
Do ubitych białek dodajemy mąkę kukurydzianą razem z octem i delikatnie, ale dokładnie mieszamy.
Ubitą pianę z mąką wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia foremkę formując koło o wysokości 5 cm.
Piekarnik nagrzewamy do temp. 200'C, a po włożeniu foremki szybko zmniejszamy do temp. 160'C i pieczemy przez około 60 minut. Upieczoną bezę studzimy w piekarniku uchylając lekko drzwi na około 2-3 cm.
Upieczoną i zimną bezę obracamy do góry nogami, na bezę wykładamy ubitą śmietanę.
Na bitej śmietanie układamy kawałki pomarańczy, a następnie posypujemy startą na tarce czekoladą.
Smacznego !!!