Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i leciutki deser. Nisko kaloryczny:)
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34668
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3941
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34668
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3941
Składniki
Pomarańcze sparzyć. Zetrzeć na tarce skórę z pomarańczy na wiórki.
Do garnka wlać około 4-5 łyżek wody, wsypać do tego cukier i wiórki z pomarańczy. Gotować na małym ogniu około 5 minut. Następnie ten syrop odsączyć na sicie.
Z tych pomarańczy, z których starliśmy wiórki wycisnąć sok. Ten sok połączyć z jogurtem i syropem z wiórek pomarańczy. Dodać cukier wanilinowy i żelatynę, Wszystko zmiksować. Przelać do naczynek i wstawić do lodówki na minimum 2 godziny.
Zamiast jogurtu można dać serek mascarpone, żelatynę można zastąpić galaretką pomarańczową.