Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alkoholowy krem z likieru słony karmel, biszkoptów i borówek amerykańskich.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 82
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1196
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 197
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 82
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1196
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 197
Składniki
Jajka sparzamy. Rozdzielamy na białka i żółtka. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem. Do żółtek dodajemy mascarpone i likier. Dobrze mieszamy, aż serek ładnie się połączy z resztą. Dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w zimnej wodzie, podgrzewamy, aby się rozpuściła. Dodajemy żelatynę do masy i mieszamy. Masę odkładamy do lodówki, aby lekko stężała. W pucharkach układamy na przemian: masę, pokrojone biszkopty i borówki. Podajemy po schłodzeniu.