Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser z bananami, sokiem z owoców tropikalnych i dodatkiem rumu.
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3287
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1293
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1808
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 588
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3287
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1293
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1808
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 588
Składniki
Banany obrać, pokroić w plasterki i pokropić sokiem z cytryny. Pomarańczę obrać, pokroić na plasterki. Żelatynę namoczyć w 5 łyżkach soku. Wymieszać i podgrzać w mikrofalowce około 20 sekund, aż się rozpuści. Resztę soku i cukier waniliowy podgrzać. Dodać rozpuszczoną żelatynę i wymieszać, nie gotować. Na koniec dodać rum i dobrze wymieszać.
Foremkę wyłożyć folią spożywczą( lub użyć foremki silikonowej). Banany ułożyć na dnie, następnie położyć warstwę pomarańczy i zalać sokiem z żelatyną. Wstawić na noc do lodówki. Gotowy deser można udekorować świeżymi owocami.