Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser z bananami, sokiem z owoców tropikalnych i dodatkiem rumu.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 84
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 136
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4196
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8662
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 84
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 136
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4196
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8662
Składniki
Banany obrać, pokroić w plasterki i pokropić sokiem z cytryny. Pomarańczę obrać, pokroić na plasterki. Żelatynę namoczyć w 5 łyżkach soku. Wymieszać i podgrzać w mikrofalowce około 20 sekund, aż się rozpuści. Resztę soku i cukier waniliowy podgrzać. Dodać rozpuszczoną żelatynę i wymieszać, nie gotować. Na koniec dodać rum i dobrze wymieszać.
Foremkę wyłożyć folią spożywczą( lub użyć foremki silikonowej). Banany ułożyć na dnie, następnie położyć warstwę pomarańczy i zalać sokiem z żelatyną. Wstawić na noc do lodówki. Gotowy deser można udekorować świeżymi owocami.