Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny chłodny deser z truskawek i malin, prosty i szybki w wykonaniu.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 806
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5708
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9522
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 255
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 806
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5708
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9522
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 255
Składniki
Wymyte i osuszone truskawki układamy w szklanej miseczce. Ułożone truskawki zalewamy rozpuszczoną w gorącej wodzie galaretką, galaretka przed zalaniem truskawek musi być ostudzona. Po zalaniu truskawek galaretką wstawiamy miseczkę do lodówki na kilka godzin. Po kilkugodzinnym chłodzeniu musimy delikatnie wyjąć galaretkę z miseczki na talerz. Możemy miseczkę wstawić do gorącej wody na chwilę, wtedy galaretka ładnie nam wyjdzie. Deser wyłożony na talerzu okładamy na około malinami, górę dekorujemy kilkoma truskawkami i listkami mięty. Smacznego !!!