Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny chłodny deser z truskawek i malin, prosty i szybki w wykonaniu.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68995
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68995
Składniki
Wymyte i osuszone truskawki układamy w szklanej miseczce. Ułożone truskawki zalewamy rozpuszczoną w gorącej wodzie galaretką, galaretka przed zalaniem truskawek musi być ostudzona. Po zalaniu truskawek galaretką wstawiamy miseczkę do lodówki na kilka godzin. Po kilkugodzinnym chłodzeniu musimy delikatnie wyjąć galaretkę z miseczki na talerz. Możemy miseczkę wstawić do gorącej wody na chwilę, wtedy galaretka ładnie nam wyjdzie. Deser wyłożony na talerzu okładamy na około malinami, górę dekorujemy kilkoma truskawkami i listkami mięty. Smacznego !!!