Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 632
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 33
Delikatne, bardzo smaczne ciasto drożdżowe upieczone w formie keksowej o wymi...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 344
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 632
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 33
Delikatne, bardzo smaczne ciasto drożdżowe upieczone w formie keksowej o wymi...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 344
Składniki
Truskawki oczyścić, pozbawić szypułek. Umyć i umieścić w misce blendera. Dokładnie rozdrobnić. Przelać do garnka, dodać cukier i postawić na gazie. Mieszać i doprowadzić do zagotowania. Zdjąć z gazu i dodać żelatynę fix. Pomieszać, żeby żelatyna się rozpuściła. Masę truskawkową przelać do miseczki ucierać przy pomocy miksera ok 20-25 min. Masa zwiększy swoją objętość i zmieni kolor na mleczno czerwony. Masę przełożyć do salaterki i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Piankę poprzekładać do pucharków. Bardzo ładnie kroi się łyżką. Jest bardzo delikatna. Można podać z dowolnymi dodatkami. Mogą to być truskawki i inne owoce, a także ciasteczka takie jak paluszki o smaku truskawkowym. Można posypać np białą czekoladą. Smacznego.