Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy rozmrozimy truskawki i nie bardzo wiemy, co z nimi zrobić... to właśnie jest TO! Smaczny deserek, który polecam ;)
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 65
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 218
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 112
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 65
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 218
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 112
Składniki
Truskawki wymieszać z drobnym cukrem. Serek mascarpone zmiksować z łyżką cukru pudru, jogurtem greckim i mlekiem na gładki krem. Do kieliszków/pucharków rozłożyć serowy krem. Następnie z rozdrobnionych ciasteczek utworzyć warstwę. Delikatnie, najlepiej małą łyżeczka nakładać truskawkowy mus. Chodzi o to, by owoce nie połączyły się z kremem.
Śmietankę ubijać mikserem, pod koniec dodając łyżeczkę cukru pudru. Ja nie ubijałam jej całkiem na sztywno. U mnie była lekko lejąca. Ponownie delikatnie nakładać śmietankę na mus truskawkowy. Przed podaniem można ozdobić startą czekoladą i listkiem mięty. Smacznego!