Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy rozmrozimy truskawki i nie bardzo wiemy, co z nimi zrobić... to właśnie jest TO! Smaczny deserek, który polecam ;)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8633
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1263
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10261
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4665
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 733
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8633
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1263
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10261
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4665
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 733
Składniki
Truskawki wymieszać z drobnym cukrem. Serek mascarpone zmiksować z łyżką cukru pudru, jogurtem greckim i mlekiem na gładki krem. Do kieliszków/pucharków rozłożyć serowy krem. Następnie z rozdrobnionych ciasteczek utworzyć warstwę. Delikatnie, najlepiej małą łyżeczka nakładać truskawkowy mus. Chodzi o to, by owoce nie połączyły się z kremem.
Śmietankę ubijać mikserem, pod koniec dodając łyżeczkę cukru pudru. Ja nie ubijałam jej całkiem na sztywno. U mnie była lekko lejąca. Ponownie delikatnie nakładać śmietankę na mus truskawkowy. Przed podaniem można ozdobić startą czekoladą i listkiem mięty. Smacznego!