Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser na bazie twarogu i galaretki z rabarbarem. Słodko-kwaskowy, mocno schłodzony jest idealny na lato.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1500
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231889
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5025
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1500
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231889
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5025
Składniki
Rabarbar obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy cukier i odrobinę wody. Gotujemy na małym ogniu, aż rabarbar zmięknie. Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzącej wody. Studzimy. Twaróg przeciskamy przez praskę dwa razy. Dodajemy śmietankę i mascarpone, miksujemy. Podoli dodajemy galaretkę, cały czas miksując na wolnych obrotach. W 4 pucharkach albo miseczkach układamy porcje rabarbaru. Na to wylewamy masę twarogowo-galaretkową. Cytrynę sparzamy i szorujemy. Ścieramy skórkę i dekorujemy nią deser. Desery schładzamy w lodówce przez kilka godzin.