Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser na bazie twarogu i galaretki z rabarbarem. Słodko-kwaskowy, mocno schłodzony jest idealny na lato.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 867
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 420
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15240
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1868
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 867
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 420
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15240
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1868
Składniki
Rabarbar obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy cukier i odrobinę wody. Gotujemy na małym ogniu, aż rabarbar zmięknie. Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzącej wody. Studzimy. Twaróg przeciskamy przez praskę dwa razy. Dodajemy śmietankę i mascarpone, miksujemy. Podoli dodajemy galaretkę, cały czas miksując na wolnych obrotach. W 4 pucharkach albo miseczkach układamy porcje rabarbaru. Na to wylewamy masę twarogowo-galaretkową. Cytrynę sparzamy i szorujemy. Ścieramy skórkę i dekorujemy nią deser. Desery schładzamy w lodówce przez kilka godzin.