Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser na bazie twarogu i galaretki z rabarbarem. Słodko-kwaskowy, mocno schłodzony jest idealny na lato.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11894
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16241
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5183
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11894
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16241
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5183
Składniki
Rabarbar obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy cukier i odrobinę wody. Gotujemy na małym ogniu, aż rabarbar zmięknie. Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzącej wody. Studzimy. Twaróg przeciskamy przez praskę dwa razy. Dodajemy śmietankę i mascarpone, miksujemy. Podoli dodajemy galaretkę, cały czas miksując na wolnych obrotach. W 4 pucharkach albo miseczkach układamy porcje rabarbaru. Na to wylewamy masę twarogowo-galaretkową. Cytrynę sparzamy i szorujemy. Ścieramy skórkę i dekorujemy nią deser. Desery schładzamy w lodówce przez kilka godzin.