Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne wiśniowe tiramisu zachwyci smakiem każde podniebienie, doskonałe na podwieczorek lub deser. Kwaskowate wiśnie idealnie komponują się z serkiem mascarpone i dają niesamowity efekt smakowy. Zapraszam do wypróbowania przepisu naprawdę warto.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1018
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 933
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12783
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1018
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 933
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12783
Składniki
Wiśnie drylujemy i opłukujemy. Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody, dodajemy wiśnie, mieszamy, odstawiamy do stężenia.
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem na kogel mogel, dodajemy serek mascarpone i dalej ucieramy. Białka z dodatkiem szczypty soli ucieramy na sztywno, a następnie delikatnie mieszamy z kremem. Stężoną galaretkę wyjmujemy z lodówki i mieszamy. Na dno pucharków nakładamy galaretkę z wiśniami, przekładamy ją warstwę kremu, a na wierzchu dajemy kolejną warstwę galaretki. Pucharek dekorujemy biszkoptem.