Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i łatwy do wykonania deser. Jest w nim pełno różnych smaków, które doskonale się ze sobą komponują.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4370
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11868
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5582
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4370
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11868
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5582
Składniki
Ananasa należy obrać i pokroić w drobną kostkę. Na patelnię wrzucamy 2 łyżki miodu i ananasa. Dodajemy ziarna z jednej laski wanilii i smażymy aż ananas zmięknie. Wszystko odstawiamy do wystygnięcia.
Maliny ok 200g należy zblendować na mus z jedną łyżką miodu. Jeśli używamy mrożonych malin to trzeba pamiętać o tym, żeby je chwilę wcześniej namoczyć w ciepłej wodzie. Gotowy mus można przecisnąć przez sitko, ale nie trzeba.
Migdały należy zblendować najdrobniej jak się da. Dodaj mąkę cukier i masło i wszystko zagnieść albo zblendować na kruszonkę. Piec w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 180C.
Opakowanie serka mascarpone (250g) należy utrzeć z łyżką miodu, tak aby powstała gładka masa, a później włożyć do lodówki na conajmniej pół godziny.
Do szklanki lub pucharku nakładamy odpowiednio: ananas, krem z mascarpone, ananasa, krem z mascarpone, mus malinowy i kruszonkę. Zapraszam do obejrzenia filmu, w którym pokazuję jak wykonać ten deser krok po kroku. Życzę smacznego!