Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i łatwy do wykonania deser. Jest w nim pełno różnych smaków, które doskonale się ze sobą komponują.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 639
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 119
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 184
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 639
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 119
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 184
Składniki
Ananasa należy obrać i pokroić w drobną kostkę. Na patelnię wrzucamy 2 łyżki miodu i ananasa. Dodajemy ziarna z jednej laski wanilii i smażymy aż ananas zmięknie. Wszystko odstawiamy do wystygnięcia.
Maliny ok 200g należy zblendować na mus z jedną łyżką miodu. Jeśli używamy mrożonych malin to trzeba pamiętać o tym, żeby je chwilę wcześniej namoczyć w ciepłej wodzie. Gotowy mus można przecisnąć przez sitko, ale nie trzeba.
Migdały należy zblendować najdrobniej jak się da. Dodaj mąkę cukier i masło i wszystko zagnieść albo zblendować na kruszonkę. Piec w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 180C.
Opakowanie serka mascarpone (250g) należy utrzeć z łyżką miodu, tak aby powstała gładka masa, a później włożyć do lodówki na conajmniej pół godziny.
Do szklanki lub pucharku nakładamy odpowiednio: ananas, krem z mascarpone, ananasa, krem z mascarpone, mus malinowy i kruszonkę. Zapraszam do obejrzenia filmu, w którym pokazuję jak wykonać ten deser krok po kroku. Życzę smacznego!