Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Deser z bakaliami"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 161
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 99
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 161
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 99
Składniki
Mak wysyp na sitko i starannie opłucz. Przelej wrzącą wodą i odsącz. Następnie trzykrotnie zmiel w maszynce, utrzyj z miodem i laską wanilii. Wymieszaj z bakaliami. Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj.
Do gotującej się wody możesz dodać odrobinę masła. Odcedź i odstaw. Następnie wymieszaj z przygotowaną masą makową. Całość przełóż do formy żaroodpornej, przykryj piórkami masła i zapiecz w temp. 200 °C. Przed podaniem danie udekoruj kawałkami orzechów włoskich.Źródło: Na żywo