Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser ze zdrowych ziarenek chia, z jabłkami, rodzynkami i cynamonem.
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2622
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 310
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 139
Polecam.
Odsłon: 180
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3156
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2622
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 310
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 139
Polecam.
Odsłon: 180
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3156
Składniki
Mleko podgrzewamy z cynamonem (nie gotujemy). Nie jest to konieczne, można zalać nasiona chia zimnym mlekiem, ale będziemy dłużej czekać. DO ciepłego mleka dodajemy nasionka i rodzynki. Mieszamy kilka razy. Po schłodzeniu wkładamy do lodówki na około godzinę - nasionka powinny już dobrze nasiąknąć. Do salaterek wykładamy na zmianę prażone jabłka i masę chia. Posypujemy cynamonem i dekorujemy świeżym jabłkiem.