Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser ze zdrowych ziarenek chia, z jabłkami, rodzynkami i cynamonem.
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3783
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41747
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 446
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 253
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3783
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41747
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 446
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 253
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Składniki
Mleko podgrzewamy z cynamonem (nie gotujemy). Nie jest to konieczne, można zalać nasiona chia zimnym mlekiem, ale będziemy dłużej czekać. DO ciepłego mleka dodajemy nasionka i rodzynki. Mieszamy kilka razy. Po schłodzeniu wkładamy do lodówki na około godzinę - nasionka powinny już dobrze nasiąknąć. Do salaterek wykładamy na zmianę prażone jabłka i masę chia. Posypujemy cynamonem i dekorujemy świeżym jabłkiem.