Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser ze zdrowych ziarenek chia, z jabłkami, rodzynkami i cynamonem.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10362
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5962
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5306
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12796
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4558
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10362
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5962
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5306
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12796
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4558
Składniki
Mleko podgrzewamy z cynamonem (nie gotujemy). Nie jest to konieczne, można zalać nasiona chia zimnym mlekiem, ale będziemy dłużej czekać. DO ciepłego mleka dodajemy nasionka i rodzynki. Mieszamy kilka razy. Po schłodzeniu wkładamy do lodówki na około godzinę - nasionka powinny już dobrze nasiąknąć. Do salaterek wykładamy na zmianę prażone jabłka i masę chia. Posypujemy cynamonem i dekorujemy świeżym jabłkiem.