Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, pożywny pudding z chia to prawdziwa bomba witaminowa :) Chia, czyli szałwia hiszpańska to bogactwo kwasów omega-3, białka, żelaza, wapnia błonnika i magnezu. Kaki to przede wszystkim cenne źródło witaminy A oraz C. Podobnie jak kiwi, które dodatkowo dostarczy organizmowi witaminy E. To idealny jesienny deser, wzbogacający organizm w dodatkową porcję witamin.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 115
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1809
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14435
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19529
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 115
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1809
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14435
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19529
Składniki
Nasiona chia zalać mlekiem, wymieszać i odstawić najlepiej na całą noc do lodówki do napęcznienia. Do puddingu dodać syrop z agawy lub miód. Owoce kaki obrać i zblendować na pulpę, owoce kiwi obrać i również zmiksować. Jeśli kiwi jest kwaśne można dodać łyżeczkę syropu z agawy lub miodu. Do szklanek nałożyć warstwami pudding oraz pulpę z kaki i kiwi.