Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, pożywny pudding z chia to prawdziwa bomba witaminowa :) Chia, czyli szałwia hiszpańska to bogactwo kwasów omega-3, białka, żelaza, wapnia błonnika i magnezu. Kaki to przede wszystkim cenne źródło witaminy A oraz C. Podobnie jak kiwi, które dodatkowo dostarczy organizmowi witaminy E. To idealny jesienny deser, wzbogacający organizm w dodatkową porcję witamin.
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 25
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 30
Do wypieku chleba używam ziaren słonecznika i dyni oraz suszonej żurawiny.
Odsłon: 8788
Jest to konserwa zrobiona z pokrojonej w większą kostkę łopatki wieprzowej, n...
Odsłon: 192
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 25
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 30
Do wypieku chleba używam ziaren słonecznika i dyni oraz suszonej żurawiny.
Odsłon: 8788
Jest to konserwa zrobiona z pokrojonej w większą kostkę łopatki wieprzowej, n...
Odsłon: 192
Składniki
Nasiona chia zalać mlekiem, wymieszać i odstawić najlepiej na całą noc do lodówki do napęcznienia. Do puddingu dodać syrop z agawy lub miód. Owoce kaki obrać i zblendować na pulpę, owoce kiwi obrać i również zmiksować. Jeśli kiwi jest kwaśne można dodać łyżeczkę syropu z agawy lub miodu. Do szklanek nałożyć warstwami pudding oraz pulpę z kaki i kiwi.