Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, pożywny pudding z chia to prawdziwa bomba witaminowa :) Chia, czyli szałwia hiszpańska to bogactwo kwasów omega-3, białka, żelaza, wapnia błonnika i magnezu. Kaki to przede wszystkim cenne źródło witaminy A oraz C. Podobnie jak kiwi, które dodatkowo dostarczy organizmowi witaminy E. To idealny jesienny deser, wzbogacający organizm w dodatkową porcję witamin.
Królowa grilla :)
Odsłon: 1364
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 211
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 169
Królowa grilla :)
Odsłon: 1364
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 211
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 169
Składniki
Nasiona chia zalać mlekiem, wymieszać i odstawić najlepiej na całą noc do lodówki do napęcznienia. Do puddingu dodać syrop z agawy lub miód. Owoce kaki obrać i zblendować na pulpę, owoce kiwi obrać i również zmiksować. Jeśli kiwi jest kwaśne można dodać łyżeczkę syropu z agawy lub miodu. Do szklanek nałożyć warstwami pudding oraz pulpę z kaki i kiwi.