Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czerwona cebula na słodko do tego buraczki i słodziutkie wiśnie z kompotu. Wszystko posypane wiórkami czekoladowymi, pyszne.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1180
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 216
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2231
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4287
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1180
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 216
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2231
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4287
Składniki
Cebule pokroić w cienkie paseczki zalać wrzącą wodą, przecedzić. Cebule zasypać cukrem, dobrze ugnieść i odstawić do puszczenia soków. Buraki pokroić w dość drobną kostkę dodać do cebuli z sokiem który puściła, doprawić do smaku octem balsamicznym. Na koniec dodajemy wiśnie z kompotu, delikatnie mieszamy. Wiśnie powinny być słodkie, jeśli nie są trzeba dodać więcej cukru do cebuli. Deser przekładamy do 2 pucharków, całość posypujemy startą czekoladą.