Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czerwona cebula na słodko do tego buraczki i słodziutkie wiśnie z kompotu. Wszystko posypane wiórkami czekoladowymi, pyszne.
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 65
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 564
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 128
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 65
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 564
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 128
Składniki
Cebule pokroić w cienkie paseczki zalać wrzącą wodą, przecedzić. Cebule zasypać cukrem, dobrze ugnieść i odstawić do puszczenia soków. Buraki pokroić w dość drobną kostkę dodać do cebuli z sokiem który puściła, doprawić do smaku octem balsamicznym. Na koniec dodajemy wiśnie z kompotu, delikatnie mieszamy. Wiśnie powinny być słodkie, jeśli nie są trzeba dodać więcej cukru do cebuli. Deser przekładamy do 2 pucharków, całość posypujemy startą czekoladą.