Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czerwona cebula na słodko do tego buraczki i słodziutkie wiśnie z kompotu. Wszystko posypane wiórkami czekoladowymi, pyszne.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 829
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1431
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 829
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1431
Składniki
Cebule pokroić w cienkie paseczki zalać wrzącą wodą, przecedzić. Cebule zasypać cukrem, dobrze ugnieść i odstawić do puszczenia soków. Buraki pokroić w dość drobną kostkę dodać do cebuli z sokiem który puściła, doprawić do smaku octem balsamicznym. Na koniec dodajemy wiśnie z kompotu, delikatnie mieszamy. Wiśnie powinny być słodkie, jeśli nie są trzeba dodać więcej cukru do cebuli. Deser przekładamy do 2 pucharków, całość posypujemy startą czekoladą.