Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam słodki orzeźwiający deser z galaretek i bitej śmietany.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 935
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27011
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 935
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27011
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
Formę o wymiarach (23 x 13 x 6) wykładamy folią spożywczą. Rozpuszczamy galaretkę rubinową w szklance 200 ml gorącej wody. Studzimy, gęstniejącą galaretkę wlewamy do formy. Formę wstawiamy do lodówki, żeby galaretka dobrze zastygła. W między czasie rozpuszczamy kolejną galaretkę,cytrynową, studzimy. Zimną galaretkę wlewamy na zastygłą galaretkę rubinową, wstawiamy formę do lodówki. Rozpuszczamy kolejną, szafirową galaretkę w 200 ml wrzącej wody. Ostudzoną galaretkę wlewamy na zastygnięte galaretki w formie. I rozpuszczamy kolejną galaretkę cytrynową, studzimy i wlewamy na zastygnięte galaretki w formie. Na koniec rozpuszczamy galaretkę niebieską i ostudzoną wlewamy na zastygnięte galaretki w formie. Wstawiamy formę do lodówki na kilka godzin.
Ubijamy mikserem zimną śmietanę z cukrem pudrem. Wyjmujemy deser na półmisek, delikatnie zdejmujemy folię. Kroimy i podajemy z bitą śmietaną. Smacznego!!!