Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z bananem i galaretkami o trzech kolorach oraz masą śmietanową.Deser jest bardzo prosty w przygotowaniu, porcja dla 5 osób. Pucharek o pojemności 400ml.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 80
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1032
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2847
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 80
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1032
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2847
Składniki
Galaretkę agrestową i truskawkową rozpuszczamy we wrzątku.Odstawiamy do ostudzenia.
Banana kroimy w plasterki i wkładamy do pucharków,następnie zalewamy ostudzoną agrestową galaretką,wkładamy do lodówki do stężenia.
Następnie wylewamy truskawkową galaretkę i ponownie wkładamy do lodówki,aby galaretka stężała.
Przezroczystą galaretkę rozpuszczamy we wrzątku i odstawiamy do stężenia,gdy galaretka będzie już lekko tężejąca,zimną śmietanę miksujemy z cukrem pudrem przez 1 minutę,następnie dodajemy galaretkę przezroczystą i miksujemy do połączenia składników. Na truskawkową galaretkę wylewamy masę śmietanową,wyrównujemy i odstawiamy do lodówki.
Niebieską galaretkę rozpuszczamy we wrzątku,odstawiamy do stężenia,następnie wylewamy na masę śmietanową.Deser wkładamy na 2 godziny do lodówki.Zyczę smacznego.