Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z bananem i galaretkami o trzech kolorach oraz masą śmietanową.Deser jest bardzo prosty w przygotowaniu, porcja dla 5 osób. Pucharek o pojemności 400ml.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8006
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 347
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3454
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 625
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8006
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 347
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3454
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 625
Składniki
Galaretkę agrestową i truskawkową rozpuszczamy we wrzątku.Odstawiamy do ostudzenia.
Banana kroimy w plasterki i wkładamy do pucharków,następnie zalewamy ostudzoną agrestową galaretką,wkładamy do lodówki do stężenia.
Następnie wylewamy truskawkową galaretkę i ponownie wkładamy do lodówki,aby galaretka stężała.
Przezroczystą galaretkę rozpuszczamy we wrzątku i odstawiamy do stężenia,gdy galaretka będzie już lekko tężejąca,zimną śmietanę miksujemy z cukrem pudrem przez 1 minutę,następnie dodajemy galaretkę przezroczystą i miksujemy do połączenia składników. Na truskawkową galaretkę wylewamy masę śmietanową,wyrównujemy i odstawiamy do lodówki.
Niebieską galaretkę rozpuszczamy we wrzątku,odstawiamy do stężenia,następnie wylewamy na masę śmietanową.Deser wkładamy na 2 godziny do lodówki.Zyczę smacznego.