Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z bananem i galaretkami o trzech kolorach oraz masą śmietanową.Deser jest bardzo prosty w przygotowaniu, porcja dla 5 osób. Pucharek o pojemności 400ml.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
Składniki
Galaretkę agrestową i truskawkową rozpuszczamy we wrzątku.Odstawiamy do ostudzenia.
Banana kroimy w plasterki i wkładamy do pucharków,następnie zalewamy ostudzoną agrestową galaretką,wkładamy do lodówki do stężenia.
Następnie wylewamy truskawkową galaretkę i ponownie wkładamy do lodówki,aby galaretka stężała.
Przezroczystą galaretkę rozpuszczamy we wrzątku i odstawiamy do stężenia,gdy galaretka będzie już lekko tężejąca,zimną śmietanę miksujemy z cukrem pudrem przez 1 minutę,następnie dodajemy galaretkę przezroczystą i miksujemy do połączenia składników. Na truskawkową galaretkę wylewamy masę śmietanową,wyrównujemy i odstawiamy do lodówki.
Niebieską galaretkę rozpuszczamy we wrzątku,odstawiamy do stężenia,następnie wylewamy na masę śmietanową.Deser wkładamy na 2 godziny do lodówki.Zyczę smacznego.