Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkiem mascarpone do tego zmiksowane truskawki , trochę płatków i szybki, smaczny deser gotowy. Polecam
blender , łyżka, szklaneczki, miska,
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 108
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10329
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 992
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 108
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10329
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 992
Składniki
Jogurt grecki wymieszać z serkiem mascarpone. Truskawki oczyścić z szypułek i zmiksować z cukrem. Na dno szklaneczek nałożyć po 1 lub 2 łyżeczki dżemu, na to nałożyć jogurt połączony z mascarpone, następnie zmiksowane truskawki. Całość posypać płatkami kukurydzianymi i udekorować borówką amerykańską. Smacznego
Deser gotowy do podania.