Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nutella i banany… połączenie uwielbiane przez każdego Tak więc dziś przepis na prosty deser z kremem z nutelli i bananami do przygotowania w 15 minut! Zapisz przepis i wypróbuj w ten weekend!
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5382
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 237
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 867
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 963
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 180
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5382
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 237
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 867
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 963
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 180
Składniki
Banana pokrój w plastry, a gorzką czekoladę posiekaj. Ubij śmietanę z cukrem pudrem do zgęstnienia ok. 3-5 minut. Mascarpone wymieszaj mikserem około minuty. Dodaj nutellę i zmiksuj aż krem będzie jednolity i aksamitny.
Na spodzie blaszki ułóż herbatniki – wyłóż na nie krem z mascarpone i nutellą. Następnie wyłóż kolejną warstwę herbatników. Na herbatniki ułóż plastry bananów i zalej bitą śmietaną. Górę deseru posyp posiekaną czekoladą.
Deser włóż do lodówki na co najmniej 8h, aby zmiękły herbatniki. Przechowuj w lodówce do 3 dni (później banany mogą sczernieć).