Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nutella i banany… połączenie uwielbiane przez każdego Tak więc dziś przepis na prosty deser z kremem z nutelli i bananami do przygotowania w 15 minut! Zapisz przepis i wypróbuj w ten weekend!
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 42
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 55
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2742
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 200
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 145
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 42
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 55
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2742
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 200
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 145
Składniki
Banana pokrój w plastry, a gorzką czekoladę posiekaj. Ubij śmietanę z cukrem pudrem do zgęstnienia ok. 3-5 minut. Mascarpone wymieszaj mikserem około minuty. Dodaj nutellę i zmiksuj aż krem będzie jednolity i aksamitny.
Na spodzie blaszki ułóż herbatniki – wyłóż na nie krem z mascarpone i nutellą. Następnie wyłóż kolejną warstwę herbatników. Na herbatniki ułóż plastry bananów i zalej bitą śmietaną. Górę deseru posyp posiekaną czekoladą.
Deser włóż do lodówki na co najmniej 8h, aby zmiękły herbatniki. Przechowuj w lodówce do 3 dni (później banany mogą sczernieć).