Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nutella i banany… połączenie uwielbiane przez każdego Tak więc dziś przepis na prosty deser z kremem z nutelli i bananami do przygotowania w 15 minut! Zapisz przepis i wypróbuj w ten weekend!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29361
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9030
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 763
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29361
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9030
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 763
Składniki
Banana pokrój w plastry, a gorzką czekoladę posiekaj. Ubij śmietanę z cukrem pudrem do zgęstnienia ok. 3-5 minut. Mascarpone wymieszaj mikserem około minuty. Dodaj nutellę i zmiksuj aż krem będzie jednolity i aksamitny.
Na spodzie blaszki ułóż herbatniki – wyłóż na nie krem z mascarpone i nutellą. Następnie wyłóż kolejną warstwę herbatników. Na herbatniki ułóż plastry bananów i zalej bitą śmietaną. Górę deseru posyp posiekaną czekoladą.
Deser włóż do lodówki na co najmniej 8h, aby zmiękły herbatniki. Przechowuj w lodówce do 3 dni (później banany mogą sczernieć).