Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, słodka, delikatna pianka. To deser, który wszystkim przypadnie do gustu. Jest prosty do wykonania, idealny, gdy nie chce się nam piec ciasta, lub gdy do cukierni nam nie pod drodze; )
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 139
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 278
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 8432
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 139
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 278
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 8432
Składniki
Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody. Śmietanę, mleko, cukier i cukier waniliowy wymieszać i podgrzać do rozpuszczenia cukru. Pod koniec wlać rum, odstawić z ognia, dodać żelatynę i całość wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Masę przełożyć do salaterek i schłodzić. Przed podaniem udekorować bezami i posypać ozdobami.