Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, słodka, delikatna pianka. To deser, który wszystkim przypadnie do gustu. Jest prosty do wykonania, idealny, gdy nie chce się nam piec ciasta, lub gdy do cukierni nam nie pod drodze; )
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2715
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1243
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 706
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 59
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2715
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1243
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 706
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 59
Składniki
Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody. Śmietanę, mleko, cukier i cukier waniliowy wymieszać i podgrzać do rozpuszczenia cukru. Pod koniec wlać rum, odstawić z ognia, dodać żelatynę i całość wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Masę przełożyć do salaterek i schłodzić. Przed podaniem udekorować bezami i posypać ozdobami.