Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na kolorowy i zabawny deserek, świetny na upały.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9529
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4427
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 170
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20793
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9529
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4427
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 170
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20793
Składniki
Połowę kubeczka serka homogenizowanego miksujemy z zielonym barwnikiem. Zieloną galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy i odstawiamy do lekkiego stężenia. Do zabarwionego serka stopniowo wlewamy galaretkę, cały czas miksując. Wlewamy do pucharków i odstawiamy do lodówki do stężenia.
Drugą połowę serka miksujemy z barwnikiem różowym. Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody, odstawiamy do lekkiego stężenia. Miksujemy z zabarwionym na różowo serkiem. Wylewamy na warstwę zieloną i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Krystaliczną galaretkę przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Studzimy i odstawiamy do lekkiego stężenia. Wylewamy na warstwę różową. Wkładamy pozbawione szypułek czereśnie. Odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, dekorujemy deser. Posypujemy cukrową posypką.