Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Malin pół zamrażalnika, a i na krzakach jeszcze dojrzewają ostatnie sztuki, więc dziś zrobiłam bardzo szybki deser z kaszą manną. Kto lubi grysik to na pewno mu posmakuje. Nie dosładzam zbyt tego deseru, jak dla nas jest wystarczająco słodki. Ale jeśli ktoś lubi bardziej słodkie można do mleka dodać 2 łyżki cukru, a i sos można posłodzić. Dla mnie jest to zbyteczne.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8486
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1239
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10174
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4631
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 689
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8486
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1239
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10174
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4631
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 689
Składniki
Zagotowujemy mleko z łyżką cukru i łyżką wiórków oraz z masłem. Do gotującego się mleka wsypujemy grysik i mieszamy, aby nie było grudek. Gotujemy aż do momentu, aż kaszka zgęstnieje
Gorącą kaszkę przelewamy do pucharków
W małym garnku zagotowujemy wodę z malinami i gotujemy chwilę, aż maliny się rozpadną, mieszamy, a następnie do malin dodajemy dwie łyżki proszku kisielu i mieszamy, aby się zagotował ( choć w przypadku gorącego kubka nie jest to wymagane, należy go tylko wsypać do gorącej wody i wymieszać na gładko )
Sos malinowy przelewamy do pucharków na grysik. Można jeść na ciepło lub zimno. Pyszny w obu wersjach