Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Malin pół zamrażalnika, a i na krzakach jeszcze dojrzewają ostatnie sztuki, więc dziś zrobiłam bardzo szybki deser z kaszą manną. Kto lubi grysik to na pewno mu posmakuje. Nie dosładzam zbyt tego deseru, jak dla nas jest wystarczająco słodki. Ale jeśli ktoś lubi bardziej słodkie można do mleka dodać 2 łyżki cukru, a i sos można posłodzić. Dla mnie jest to zbyteczne.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3836
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 984
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34228
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 573
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3836
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 984
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34228
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 573
Składniki
Zagotowujemy mleko z łyżką cukru i łyżką wiórków oraz z masłem. Do gotującego się mleka wsypujemy grysik i mieszamy, aby nie było grudek. Gotujemy aż do momentu, aż kaszka zgęstnieje
Gorącą kaszkę przelewamy do pucharków
W małym garnku zagotowujemy wodę z malinami i gotujemy chwilę, aż maliny się rozpadną, mieszamy, a następnie do malin dodajemy dwie łyżki proszku kisielu i mieszamy, aby się zagotował ( choć w przypadku gorącego kubka nie jest to wymagane, należy go tylko wsypać do gorącej wody i wymieszać na gładko )
Sos malinowy przelewamy do pucharków na grysik. Można jeść na ciepło lub zimno. Pyszny w obu wersjach