Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Malin pół zamrażalnika, a i na krzakach jeszcze dojrzewają ostatnie sztuki, więc dziś zrobiłam bardzo szybki deser z kaszą manną. Kto lubi grysik to na pewno mu posmakuje. Nie dosładzam zbyt tego deseru, jak dla nas jest wystarczająco słodki. Ale jeśli ktoś lubi bardziej słodkie można do mleka dodać 2 łyżki cukru, a i sos można posłodzić. Dla mnie jest to zbyteczne.
Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na pyszny sernik, przygotowany na spodz...
Odsłon: 16061
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 139
Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na pyszny sernik, przygotowany na spodz...
Odsłon: 16061
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 139
Składniki
Zagotowujemy mleko z łyżką cukru i łyżką wiórków oraz z masłem. Do gotującego się mleka wsypujemy grysik i mieszamy, aby nie było grudek. Gotujemy aż do momentu, aż kaszka zgęstnieje
Gorącą kaszkę przelewamy do pucharków
W małym garnku zagotowujemy wodę z malinami i gotujemy chwilę, aż maliny się rozpadną, mieszamy, a następnie do malin dodajemy dwie łyżki proszku kisielu i mieszamy, aby się zagotował ( choć w przypadku gorącego kubka nie jest to wymagane, należy go tylko wsypać do gorącej wody i wymieszać na gładko )
Sos malinowy przelewamy do pucharków na grysik. Można jeść na ciepło lub zimno. Pyszny w obu wersjach