Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon już trwa, więc trzeba z niego korzystać na wszystkie smaczne sposoby ;)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13541
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 866
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13541
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 866
Składniki
Maliny umyć, osuszyć (kilka odłożyć do dekoracji) i zmiksować blenderem na mus. Tak samo postąpić z borówkami. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Do serka dodać cukier i mikserem połączyć. Następnie mikserem na najniższych obrotach połączyć ser ze śmietaną. Do pucharków wyłożyć część przygotowanej masy serowej. Przełożyć zmiksowane borówki. Następnie kolejna warstwa masy (część odłożyć do dekoracji) i mus malinowy.
Wierzch przyozdobić masą serową i owocami. Można także posypać płatkami migdałowymi i dodać liście mięty. Smacznego!