Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94338
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1892
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5710
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5695
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94338
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1892
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5710
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5695
Składniki
Jeżyny i maliny zagotować z dodatkiem niewielkiej ilości wody. Przetrzeć przez sito, zrobić mus. Na mleku ugotować kaszę z dodatkiem cukru i musu owocowego. Dodać do gorącej kaszy galaretkę w proszku. Mieszać aż galaretka się rozpuści. Foremkę 24x9x7 cm wyłożyć folią spożywczą. Na dno ułożyć 4 herbatniki. Na herbatniki wylać kaszę. Ułożyć na wierzchu warstwę herbatników. Posmarować dżemem jagodowym i ponownie ułożyć herbatniki. Pozostawić do całkowitego wystudzenia. Najlepiej na noc w lodówce. Wyjąć ciasto, przykładając deskę i obracając formę do góry dnem. Zdjąć formę i folię. Pokroić na 4 kawałki. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem łyżeczki masła i soku z cytryny. Wierzch każdej kostki polać czekoladą i udekorować jeżynami, malinami, borówkami i miętą. Smacznego.