Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27069
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27069
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
Jeżyny i maliny zagotować z dodatkiem niewielkiej ilości wody. Przetrzeć przez sito, zrobić mus. Na mleku ugotować kaszę z dodatkiem cukru i musu owocowego. Dodać do gorącej kaszy galaretkę w proszku. Mieszać aż galaretka się rozpuści. Foremkę 24x9x7 cm wyłożyć folią spożywczą. Na dno ułożyć 4 herbatniki. Na herbatniki wylać kaszę. Ułożyć na wierzchu warstwę herbatników. Posmarować dżemem jagodowym i ponownie ułożyć herbatniki. Pozostawić do całkowitego wystudzenia. Najlepiej na noc w lodówce. Wyjąć ciasto, przykładając deskę i obracając formę do góry dnem. Zdjąć formę i folię. Pokroić na 4 kawałki. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem łyżeczki masła i soku z cytryny. Wierzch każdej kostki polać czekoladą i udekorować jeżynami, malinami, borówkami i miętą. Smacznego.