Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki, pyszny i kremowy deser z mascarpone w fioletowym kolorze. Idealnie sprawdzi się na cieplejsze dni. Dodaj do niego świeże borówki i listki mięty. Rodzina będzie się zajadać.
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 45
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 332
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 30638
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9064
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 773
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 45
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 332
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 30638
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9064
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 773
Składniki
Do blendera przełóż serek mascarpone, dodaj 200 g borówek oraz półtorej łyżki cukru pudru, zmiksuj wszystko na gładką masę i przełóż do pucharków. Mogą być również szklanki.
Śmietankę kremówkę upij wraz z resztą cukru pudru na sztywno. Wyłóż na borówkową masę. Możesz użyć rękawa cukierniczego.
Każdą porcję deseru udekoruj pozostałymi borówkami oraz listkami świeżej mięty. Wstaw do lodówki na minimum godzinę.