Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki, pyszny i kremowy deser z mascarpone w fioletowym kolorze. Idealnie sprawdzi się na cieplejsze dni. Dodaj do niego świeże borówki i listki mięty. Rodzina będzie się zajadać.
Wiadomo ze domowe pączki najlepsze i każdy ma swój ulubiony przepis. Ja dzisi...
Odsłon: 117
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 75
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 79
Wiadomo ze domowe pączki najlepsze i każdy ma swój ulubiony przepis. Ja dzisi...
Odsłon: 117
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 75
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 79
Składniki
Do blendera przełóż serek mascarpone, dodaj 200 g borówek oraz półtorej łyżki cukru pudru, zmiksuj wszystko na gładką masę i przełóż do pucharków. Mogą być również szklanki.
Śmietankę kremówkę upij wraz z resztą cukru pudru na sztywno. Wyłóż na borówkową masę. Możesz użyć rękawa cukierniczego.
Każdą porcję deseru udekoruj pozostałymi borówkami oraz listkami świeżej mięty. Wstaw do lodówki na minimum godzinę.