Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki, pyszny i kremowy deser z mascarpone w fioletowym kolorze. Idealnie sprawdzi się na cieplejsze dni. Dodaj do niego świeże borówki i listki mięty. Rodzina będzie się zajadać.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40665
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1062
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 259
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3389
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40665
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1062
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 259
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3389
Składniki
Do blendera przełóż serek mascarpone, dodaj 200 g borówek oraz półtorej łyżki cukru pudru, zmiksuj wszystko na gładką masę i przełóż do pucharków. Mogą być również szklanki.
Śmietankę kremówkę upij wraz z resztą cukru pudru na sztywno. Wyłóż na borówkową masę. Możesz użyć rękawa cukierniczego.
Każdą porcję deseru udekoruj pozostałymi borówkami oraz listkami świeżej mięty. Wstaw do lodówki na minimum godzinę.