Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser na bazie mascarpone i kremówki z nutką frużeliny wiśniowej i rodzynek. Szybki, smaczny, prosty w przygotowaniu i trochę:) kaloryczny.
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 29
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 125
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 77
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 305
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 89
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 29
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 125
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 77
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 305
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 89
Składniki
Rodzynki zalewamy letnią wodą i odstawiamy. Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę /0,75 szklanki/ ubijamy z 1 łyżeczką cukru a następnie dodajemy ser mascarpone. Pozostałą kremówkę /0,5 szklanki/ ubijamy z pozostałym cukrem i kawą rozpuszczalną /jeśli jest granulowana najpierw rozcieramy ją na proszek/. W trzech lub czterech pucharkach układamy kolejno: połowę kremu z mascarpone, frużelinę, pozostały krem z mascarpone, ubitą śmietanę z kawą i posypujemy odsączonymi rodzynkami.