Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser na bazie mascarpone i kremówki z nutką frużeliny wiśniowej i rodzynek. Szybki, smaczny, prosty w przygotowaniu i trochę:) kaloryczny.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4258
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416866
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4258
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416866
Składniki
Rodzynki zalewamy letnią wodą i odstawiamy. Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę /0,75 szklanki/ ubijamy z 1 łyżeczką cukru a następnie dodajemy ser mascarpone. Pozostałą kremówkę /0,5 szklanki/ ubijamy z pozostałym cukrem i kawą rozpuszczalną /jeśli jest granulowana najpierw rozcieramy ją na proszek/. W trzech lub czterech pucharkach układamy kolejno: połowę kremu z mascarpone, frużelinę, pozostały krem z mascarpone, ubitą śmietanę z kawą i posypujemy odsączonymi rodzynkami.