Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser na bazie mascarpone i kremówki z nutką frużeliny wiśniowej i rodzynek. Szybki, smaczny, prosty w przygotowaniu i trochę:) kaloryczny.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Składniki
Rodzynki zalewamy letnią wodą i odstawiamy. Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę /0,75 szklanki/ ubijamy z 1 łyżeczką cukru a następnie dodajemy ser mascarpone. Pozostałą kremówkę /0,5 szklanki/ ubijamy z pozostałym cukrem i kawą rozpuszczalną /jeśli jest granulowana najpierw rozcieramy ją na proszek/. W trzech lub czterech pucharkach układamy kolejno: połowę kremu z mascarpone, frużelinę, pozostały krem z mascarpone, ubitą śmietanę z kawą i posypujemy odsączonymi rodzynkami.