Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser na bazie mascarpone i kremówki z nutką frużeliny wiśniowej i rodzynek. Szybki, smaczny, prosty w przygotowaniu i trochę:) kaloryczny.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Rodzynki zalewamy letnią wodą i odstawiamy. Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę /0,75 szklanki/ ubijamy z 1 łyżeczką cukru a następnie dodajemy ser mascarpone. Pozostałą kremówkę /0,5 szklanki/ ubijamy z pozostałym cukrem i kawą rozpuszczalną /jeśli jest granulowana najpierw rozcieramy ją na proszek/. W trzech lub czterech pucharkach układamy kolejno: połowę kremu z mascarpone, frużelinę, pozostały krem z mascarpone, ubitą śmietanę z kawą i posypujemy odsączonymi rodzynkami.