Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczą trzy składniki, aby stworzyć deser z mleka skondensowanego. Jest słodki, czekoladowy i świetnie prezentuje się na stole. Wykorzystaj nasz przepis do zrobienia błyskawicznego deseru na co dzień lub kiedy zjawią się niezapowiedziani goście.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 56
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2345
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 56
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2345
Składniki
Mleko skondensowane umieść w rondelku, następnie podgrzej je na średnim ogniu. Cały czas mieszaj, aby się nie przypaliło. Kiedy zacznie się gotować, zmniejsz moc palnika do minimum i dodaj masło. Mieszaj tak długo, aż się rozpuści.
Następnie zdejmij rondelek z ognia. Dodaj do masy kakao, najlepiej partiami. Za pomocą szpatułki albo rózgi łącz składniki.
Na koniec masa powinna być gładka, ciemna i dosyć gęsta. Teraz przełóż ją do małej formy wyłożonej papierem do pieczenia albo folią spożywczą. Wyrównaj z pomocą łyżki lub szpatułki.
Jeśli chcesz udekorować swój deser, możesz teraz posypać całość pokruszonymi orzechami, brązowym cukrem albo kolorową posypką.
Przełóż do lodówki na kilka godzin, aby całość stężała.