Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W lesie mnóstwo jagód, warto oprócz jagodzianek i pierogów zrobić pyszny i orzeźwiający sorbet. Jagody połączyłam z sokiem z granatu, wyszło pysznie i lekko egzotycznie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11177
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1197
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11731
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1338
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11177
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1197
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11731
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1338
Składniki
Do blendera kielichowego przekładamy mrożone jagody i wlewamy sok z granatu. Jeśli owoce są kwaśne dodajemy miód dla osłody. Całość miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Sorbet jest gotowy do podania. Porcję sorbetu przekładamy do pucharków, dodajemy porcję jogurtu, posypujemy obficie owocami. Na wierzch układamy kawałek sękacza. Podajemy od razu po przygotowaniu. Porada: Deser proponuję podawać w termicznych szklankach. Podczas letnich upałów dłużej utrzyma konsystencję. Jeśli nam zostanie trochę sorbetu należy go przełożyć do pojemniczka i schować do zamrażarki będzie na później