Do góry

Desery Przepis na:

Deser z owocami, jogurtem i sorbetem z jagód i granatu

Deser z owocami, jogurtem i sorbetem z jagód i granatu

Autor:

Przepisów i artykułów: 344 Ocena: 2161

Dodano:

Odsłon: 69

W lesie mnóstwo jagód, warto oprócz jagodzianek i pierogów zrobić pyszny i orzeźwiający sorbet. Jagody połączyłam z sokiem z granatu, wyszło pysznie i lekko egzotycznie.

Składniki

  • 500 g mrożonych jagód
  • około 100 ml soku z granatu
  • opcjonalnie miód
  • dodatki:
  • świeże jagody lub borówki amerykańkie
  • pestki granatu
  • gęsty jogurt naturalny
  • kawałek sękacza
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Deser z owocami, jogurtem i sorbetem z jagód i granatu

Przygotowanie

  1. Do blendera kielichowego przekładamy mrożone jagody i wlewamy sok z granatu. Jeśli owoce są kwaśne dodajemy miód dla osłody. Całość miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Sorbet jest gotowy do podania.

    Porcję sorbetu przekładamy do pucharków, dodajemy porcję jogurtu, posypujemy obficie owocami. Na wierzch układamy kawałek sękacza. Podajemy od razu po przygotowaniu.

    Porada: Deser proponuję podawać w termicznych szklankach. Podczas letnich upałów dłużej utrzyma konsystencję. Jeśli nam zostanie trochę sorbetu należy go przełożyć do pojemniczka i schować do zamrażarki będzie na później☺

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń