Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W lesie mnóstwo jagód, warto oprócz jagodzianek i pierogów zrobić pyszny i orzeźwiający sorbet. Jagody połączyłam z sokiem z granatu, wyszło pysznie i lekko egzotycznie.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118893
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8762
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3188
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2648
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118893
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8762
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3188
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2648
Składniki
Do blendera kielichowego przekładamy mrożone jagody i wlewamy sok z granatu. Jeśli owoce są kwaśne dodajemy miód dla osłody. Całość miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Sorbet jest gotowy do podania. Porcję sorbetu przekładamy do pucharków, dodajemy porcję jogurtu, posypujemy obficie owocami. Na wierzch układamy kawałek sękacza. Podajemy od razu po przygotowaniu. Porada: Deser proponuję podawać w termicznych szklankach. Podczas letnich upałów dłużej utrzyma konsystencję. Jeśli nam zostanie trochę sorbetu należy go przełożyć do pojemniczka i schować do zamrażarki będzie na później