Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W lesie mnóstwo jagód, warto oprócz jagodzianek i pierogów zrobić pyszny i orzeźwiający sorbet. Jagody połączyłam z sokiem z granatu, wyszło pysznie i lekko egzotycznie.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11507
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4041
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42815
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 482
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 339
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 431
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11507
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4041
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42815
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 482
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 339
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 431
Składniki
Do blendera kielichowego przekładamy mrożone jagody i wlewamy sok z granatu. Jeśli owoce są kwaśne dodajemy miód dla osłody. Całość miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Sorbet jest gotowy do podania. Porcję sorbetu przekładamy do pucharków, dodajemy porcję jogurtu, posypujemy obficie owocami. Na wierzch układamy kawałek sękacza. Podajemy od razu po przygotowaniu. Porada: Deser proponuję podawać w termicznych szklankach. Podczas letnich upałów dłużej utrzyma konsystencję. Jeśli nam zostanie trochę sorbetu należy go przełożyć do pojemniczka i schować do zamrażarki będzie na później