Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć przyjęło się, że płatki kukurydziane zjada się z mlekiem, ja postanowiłam wykorzystać je w deserze. Polecam!
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 154
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37476
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 154
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37476
Składniki
Umyte i osuszone truskawki (oczywiście bez szypułek, 2 szt można zostawić do dekoracji) zmiksować z cukrem i jogurtem. Rozlać do wysokich szklanek i zasypać płatkami kukurydzianymi
Śmietanę ubić z cukrem pudrem ( u mnie wersji nie na sztywno). Na płatki wyłożyć obrane i pokrojone w kostkę kiwi i przykryć je częścią śmietany. Następnie dać plastry banana i pozostałą śmietankę.
Wierzch ozdobić połówkami truskawek. Deser najlepiej zjeść od razu po przygotowaniu, by płatki zbytnio się nie "namoczyły". Smacznego!