Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć przyjęło się, że płatki kukurydziane zjada się z mlekiem, ja postanowiłam wykorzystać je w deserze. Polecam!
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 16995
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2449
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4619
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1778
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 16995
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2449
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4619
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1778
Składniki
Umyte i osuszone truskawki (oczywiście bez szypułek, 2 szt można zostawić do dekoracji) zmiksować z cukrem i jogurtem. Rozlać do wysokich szklanek i zasypać płatkami kukurydzianymi
Śmietanę ubić z cukrem pudrem ( u mnie wersji nie na sztywno). Na płatki wyłożyć obrane i pokrojone w kostkę kiwi i przykryć je częścią śmietany. Następnie dać plastry banana i pozostałą śmietankę.
Wierzch ozdobić połówkami truskawek. Deser najlepiej zjeść od razu po przygotowaniu, by płatki zbytnio się nie "namoczyły". Smacznego!