Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć przyjęło się, że płatki kukurydziane zjada się z mlekiem, ja postanowiłam wykorzystać je w deserze. Polecam!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 226
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 802
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 935
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2832
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 226
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 802
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 935
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2832
Składniki
Umyte i osuszone truskawki (oczywiście bez szypułek, 2 szt można zostawić do dekoracji) zmiksować z cukrem i jogurtem. Rozlać do wysokich szklanek i zasypać płatkami kukurydzianymi
Śmietanę ubić z cukrem pudrem ( u mnie wersji nie na sztywno). Na płatki wyłożyć obrane i pokrojone w kostkę kiwi i przykryć je częścią śmietany. Następnie dać plastry banana i pozostałą śmietankę.
Wierzch ozdobić połówkami truskawek. Deser najlepiej zjeść od razu po przygotowaniu, by płatki zbytnio się nie "namoczyły". Smacznego!