Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć przyjęło się, że płatki kukurydziane zjada się z mlekiem, ja postanowiłam wykorzystać je w deserze. Polecam!
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1020
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 53
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1388
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 764
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6269
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1020
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 53
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1388
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 764
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6269
Składniki
Umyte i osuszone truskawki (oczywiście bez szypułek, 2 szt można zostawić do dekoracji) zmiksować z cukrem i jogurtem. Rozlać do wysokich szklanek i zasypać płatkami kukurydzianymi
Śmietanę ubić z cukrem pudrem ( u mnie wersji nie na sztywno). Na płatki wyłożyć obrane i pokrojone w kostkę kiwi i przykryć je częścią śmietany. Następnie dać plastry banana i pozostałą śmietankę.
Wierzch ozdobić połówkami truskawek. Deser najlepiej zjeść od razu po przygotowaniu, by płatki zbytnio się nie "namoczyły". Smacznego!