Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć przyjęło się, że płatki kukurydziane zjada się z mlekiem, ja postanowiłam wykorzystać je w deserze. Polecam!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414076
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2234
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414076
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2234
Składniki
Umyte i osuszone truskawki (oczywiście bez szypułek, 2 szt można zostawić do dekoracji) zmiksować z cukrem i jogurtem. Rozlać do wysokich szklanek i zasypać płatkami kukurydzianymi
Śmietanę ubić z cukrem pudrem ( u mnie wersji nie na sztywno). Na płatki wyłożyć obrane i pokrojone w kostkę kiwi i przykryć je częścią śmietany. Następnie dać plastry banana i pozostałą śmietankę.
Wierzch ozdobić połówkami truskawek. Deser najlepiej zjeść od razu po przygotowaniu, by płatki zbytnio się nie "namoczyły". Smacznego!