Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na bazie serka ricotta. Sprawdzić się nawet na większe okazje, bo wygląda i smakuje świetnie. Przepis na 4 porcje.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2097
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101785
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6210
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2097
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101785
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6210
Składniki
Schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem. Kiedy będzie już puszysta, dodajemy porcjami ricottę, cały czas miksując na wysokich obrotach. Truskawki gotujemy na małym ogniu z odrobiną wody, aż zmiękną. Miksujemy blenderem, doprawiamy sokiem z cytryny i ewentualnie cukrem. Gotujemy, aż mus zgęstnieje. Studzimy i schładzamy w lodówce. Bezy łamiemy na kawałki. Przygotowujemy 4 miseczki lub pucharki. Wykładamy trochę kremu, bezy, mus owocowy, znów krem, mus i na górę kawałki bezy. Dekorujemy świeżymi truskawkami. Deser podajemy od razu.