Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo ubitej śmietany 30 %. Wygląda pięknie, a jeszcze lepiej smakuje jak małym tak i dużym łasuchom. Polecam
pucharki , garnek, łyżka, mikser,
Na pożegnanie lata proponuję bardzo świeży i oryginalny sernik z rzodkiewek....
Odsłon: 22
Syrop z owoców pigwowca można dodawać zimą do herbaty zamiast drogich cytryn....
Odsłon: 19171
Ciasto francuskie ze śliwkami nawiązuje do klasycznych, francuskich wypieków...
Odsłon: 954
Na pożegnanie lata proponuję bardzo świeży i oryginalny sernik z rzodkiewek....
Odsłon: 22
Syrop z owoców pigwowca można dodawać zimą do herbaty zamiast drogich cytryn....
Odsłon: 19171
Ciasto francuskie ze śliwkami nawiązuje do klasycznych, francuskich wypieków...
Odsłon: 954
Składniki
Galaretki ugotować według opisu na opakowaniu lecz z mniejszą ilością wody, (na 1 galaretkę 400 ml. wody). Następnie do pucharków wlać jeden kolor galaretki , włożyć do lodówki do stężenia, po stężeniu następny kolor i znowu do lodówki i tak wszystkie kolory galaretek. ( u mnie 4 kolory). Dobrze schłodzoną śmietanę 30 % ubić na sztywno z cukrem pudrem , a pod koniec ubijania dodać stopniowo śmietan fix. Po stężeniu galaretek nakładać porcje ubitej śmietany ,udekorować listkami mięty. Smacznego Rada; Kolory galaretek według swojego uznania oraz ilość galaretek również.
Pyszne deserki gotowe do podania.