Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu zarówno do pracy jaki i na śniadanko deserki jogurtowo-malinowe z prażonymi płatkami owsianymi.
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3180
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 84
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 145
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3180
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 84
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 145
Składniki
Maliny rozmrażamy i gotujemy w garnuszku ok 4-5 minut następnie dodajemy 6 łyżek miodu i odstawiamy do wystygnięcia. Płatki owsiane podsmażamy na patelni (suchej) kiedy delikatnie się podpieką ok 3 minut dodajemy 4 łyżki miodu i mieszamy aż się zarumienią (karmelizacja trwa ok 3-4 minut). Płatki wysypujemy na papier do pieczenia na grubość ok 2-3 cm i czekamy aż przestygną zrobią się chrupkie.
Jogurt naturalny mieszamy z cukrem pudrem. Do słoiczka albo szklaneczki dodajemy na kilka łyżek jogurtu następnie mus malinowy i płatki owsiane i tak do wysokości naczynia.