Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu zarówno do pracy jaki i na śniadanko deserki jogurtowo-malinowe z prażonymi płatkami owsianymi.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13220
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2569
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3716
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4706
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13220
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2569
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3716
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4706
Składniki
Maliny rozmrażamy i gotujemy w garnuszku ok 4-5 minut następnie dodajemy 6 łyżek miodu i odstawiamy do wystygnięcia. Płatki owsiane podsmażamy na patelni (suchej) kiedy delikatnie się podpieką ok 3 minut dodajemy 4 łyżki miodu i mieszamy aż się zarumienią (karmelizacja trwa ok 3-4 minut). Płatki wysypujemy na papier do pieczenia na grubość ok 2-3 cm i czekamy aż przestygną zrobią się chrupkie.
Jogurt naturalny mieszamy z cukrem pudrem. Do słoiczka albo szklaneczki dodajemy na kilka łyżek jogurtu następnie mus malinowy i płatki owsiane i tak do wysokości naczynia.