Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i niepowtarzalne.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1804
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1565
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1534
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1970
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1804
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1565
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1534
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1970
Składniki
Na dno pucharków wlewamy galaretkę. Do jogurtu należy wsypać ksylitol oraz nasiona chia. Tak przygotowany jogurt odstawić na kilka godzin, aby nasionka napęczniały. Po przełożeniu jogurtu do pucharków, dodajemy startą czekoladę oraz bitą śmietankę kokosową. Napiszę o śmietance w jaki sposób ją zrobić. Można kupić gotowe puszki z tym produktem lub wykonać ją z mleka kokosowego. Należy pamiętać, aby było ono bez żadnych dodatków. Puszki powinny być schłodzone w lodówce. W puszce ze śmietanką jak i mlekiem kokosowym na dnie gromadzi się woda. Należy zebrać górną białą warstwę. W mleczku jest jej mniej, w śmietance więcej. Białą część miksujemy jak zwykłą bitą śmietanę mikserem, aż do ubicia na sztywną masę.