Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i niepowtarzalne.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Na dno pucharków wlewamy galaretkę. Do jogurtu należy wsypać ksylitol oraz nasiona chia. Tak przygotowany jogurt odstawić na kilka godzin, aby nasionka napęczniały. Po przełożeniu jogurtu do pucharków, dodajemy startą czekoladę oraz bitą śmietankę kokosową. Napiszę o śmietance w jaki sposób ją zrobić. Można kupić gotowe puszki z tym produktem lub wykonać ją z mleka kokosowego. Należy pamiętać, aby było ono bez żadnych dodatków. Puszki powinny być schłodzone w lodówce. W puszce ze śmietanką jak i mlekiem kokosowym na dnie gromadzi się woda. Należy zebrać górną białą warstwę. W mleczku jest jej mniej, w śmietance więcej. Białą część miksujemy jak zwykłą bitą śmietanę mikserem, aż do ubicia na sztywną masę.