Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i niepowtarzalne.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13746
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1574
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15262
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6243
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13746
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1574
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15262
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6243
Składniki
Na dno pucharków wlewamy galaretkę. Do jogurtu należy wsypać ksylitol oraz nasiona chia. Tak przygotowany jogurt odstawić na kilka godzin, aby nasionka napęczniały. Po przełożeniu jogurtu do pucharków, dodajemy startą czekoladę oraz bitą śmietankę kokosową. Napiszę o śmietance w jaki sposób ją zrobić. Można kupić gotowe puszki z tym produktem lub wykonać ją z mleka kokosowego. Należy pamiętać, aby było ono bez żadnych dodatków. Puszki powinny być schłodzone w lodówce. W puszce ze śmietanką jak i mlekiem kokosowym na dnie gromadzi się woda. Należy zebrać górną białą warstwę. W mleczku jest jej mniej, w śmietance więcej. Białą część miksujemy jak zwykłą bitą śmietanę mikserem, aż do ubicia na sztywną masę.