Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5499
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29842
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 246
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19540
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1094
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5499
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29842
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 246
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19540
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1094
Składniki
Maliny przetrzeć przez sitko, aby pozbyć się pestek. Przelać do szklanki o poj. 250 ml. i uzupełnić wodą do pełna. WsypaĆ 3 łyżki nasion chia oraz dodaĆ trzy łyżki cukru. Wymieszać i odstawić na 5 godzin, najlepiej na całą noc do lodówki. W między czasie dwa do trzech razy przemieszać, gdyż nasionka pęcznieją. Do mleka kokosowego wsypujemy trzy łyżki nasion chia i łyżkę cukru. Mieszamy, wstawiamy do lodówki również na kilka godzin. Smacznego.