Do góry

Desery Przepis na:

Desery z tapioką i kawą

Desery z tapioką i kawą

Autor:

Przepisów i artykułów: 520 Ocena: 6804

Dodano:

Odsłon: 5516

Pyszne :)

Składniki

  • 300 ml kawy espresso, 2 łyżki żelatyny, kopiata łyżka cukru
  • 1/2 szklanki suchej tapioki, 2 szklanki wody, 2 łyżeczki cukru
  • krem malinowy, kandyzowane liście aloesu do dekoracji
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Desery z tapioką i kawą

Przygotowanie

  1. Do zaparzonej gorącej kawy wsypać żelatynę i dobrze wymieszać. Następnie dodać cukier. Wlać na dno pucharków.

    Dwie szklanki wody zagotować. Do gotującej się wody powoli wsypywać tapiokę. Zmniejszyć grzanie palnika. Mieszając, gotować do momentu, aż kuleczki zrobią się przeźroczyste.
    Po tym czasie dopiero wsypać cukier. Po ugotowaniu dolać zimną wodę i odcedzić na sitku.
    Tapiokę wyłożyć na stężałą galaretkę z espresso.
    Udekorować nadzieniem owocowym i aloesem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń