Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto nie zawiera ani mąki ani cukru, a zamiast bitej śmietany, zdrowszy zamiennik, polecam :)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 977
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 830
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12592
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 977
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 830
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12592
Składniki
*białka ubijamy z odrobiną soli na sztywną pianę, resztę składników miksujemy. Dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Masę wlewamy na brytfankę - ja użyłam 26cm x 40cm, ale równie dobrze można zrobić w tortownicy. Pieczemy ok 30 minut w temperaturze 180stopni *wszystkie składniki na bitą śmietanę miksujemy Ciasto dzielimy na dwie równe części, jedną smarujemy masą i przykrywamy, smacznego :)
białka ubijamy z odrobiną soli na sztywną pianę, resztę składników miksujemy. Dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Masę wlewamy na brytfankę - ja użyłam 26cm x 40cm, ale równie dobrze można zrobić w tortownicy. Pieczemy ok 30 minut w temperaturze 180stopni
wszystkie składniki na bitą śmietanę miksujemy Ciasto dzielimy na dwie równe części, jedną smarujemy masą i przykrywamy, smacznego :)