Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto nie zawiera ani mąki ani cukru, a zamiast bitej śmietany, zdrowszy zamiennik, polecam :)
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 46
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2013
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 46
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2013
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Składniki
*białka ubijamy z odrobiną soli na sztywną pianę, resztę składników miksujemy. Dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Masę wlewamy na brytfankę - ja użyłam 26cm x 40cm, ale równie dobrze można zrobić w tortownicy. Pieczemy ok 30 minut w temperaturze 180stopni *wszystkie składniki na bitą śmietanę miksujemy Ciasto dzielimy na dwie równe części, jedną smarujemy masą i przykrywamy, smacznego :)
białka ubijamy z odrobiną soli na sztywną pianę, resztę składników miksujemy. Dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Masę wlewamy na brytfankę - ja użyłam 26cm x 40cm, ale równie dobrze można zrobić w tortownicy. Pieczemy ok 30 minut w temperaturze 180stopni
wszystkie składniki na bitą śmietanę miksujemy Ciasto dzielimy na dwie równe części, jedną smarujemy masą i przykrywamy, smacznego :)