Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto długo wigotne.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4281
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26243
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1559
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4281
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26243
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1559
Składniki
Z drożdży, cukru i odrobiny mleka przygotować rozczyn, pozostawić do wyrośnięcia. Masło rozpuścić, zdjąć z ognia, wlać mleko i dodać kawę. Do naczynia wsypać mąkę, płatki, wbić jajka, wlać wodę, mleko z masłem i drożdże. Mikserem wyrobić ciasto. Ciasto musi być rzadkie. Odstawić do wyrośnięcia. Kiedy podwoi objętość wsypać rodzynki, wymieszać i odstawić na 10 minut. Wyłożyć na blachę. Piec w temperaturze 180C około 45-50 minut. Proszę się nie sugerować wysokością ciasta, piekę na dużej blaszce.