Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto długo wigotne.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 295
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11103
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3633
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1235
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 295
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11103
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3633
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1235
Składniki
Z drożdży, cukru i odrobiny mleka przygotować rozczyn, pozostawić do wyrośnięcia. Masło rozpuścić, zdjąć z ognia, wlać mleko i dodać kawę. Do naczynia wsypać mąkę, płatki, wbić jajka, wlać wodę, mleko z masłem i drożdże. Mikserem wyrobić ciasto. Ciasto musi być rzadkie. Odstawić do wyrośnięcia. Kiedy podwoi objętość wsypać rodzynki, wymieszać i odstawić na 10 minut. Wyłożyć na blachę. Piec w temperaturze 180C około 45-50 minut. Proszę się nie sugerować wysokością ciasta, piekę na dużej blaszce.