Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zamiennik tradycyjnych i bardzo kalorycznych scones! Te nie odbiegają od klasycznych swoim smakiem i chrupkością, a dodatek orzechów pecan robi swoje!
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1634
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 667
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 823
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1634
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 667
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 823
Składniki
Płatki owsiane zmielić na mąkę i połączyć z mąką sojową oraz cynamonem.
Do suchych składników dodać puree z dyni i mleko migdałowe, a następnie dokładnie wymieszać.
Na koniec wrzucić posiekane daktyle i uformować małe kuleczki, lekko je spłaszczając- do każdego na wierzch wcisnąć po jednym orzechu pecan.
Scones piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni.