Do góry

Desery Przepis na:

Dietetyczne scones owsiane

Dietetyczne scones owsiane

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 522

Dodano:

Odsłon: 1563

Super zamiennik tradycyjnych i bardzo kalorycznych scones! Te nie odbiegają od klasycznych swoim smakiem i chrupkością, a dodatek orzechów pecan robi swoje!

Składniki

  • 5 łyżek płatków owsianych
  • 1 łyżka mąki sojowej
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 3 łyżki puree z pieczonej dyni
  • 4 łyżki mleka migdałowego
  • 2 daktyle
  • 10 orzechów pecan
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Płatki owsiane zmielić na mąkę i połączyć z mąką sojową oraz cynamonem.

  2. Do suchych składników dodać puree z dyni i mleko migdałowe, a następnie dokładnie wymieszać.

  3. Na koniec wrzucić posiekane daktyle i uformować małe kuleczki, lekko je spłaszczając- do każdego na wierzch wcisnąć po jednym orzechu pecan.

  4. Scones piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pesto 05 października 2014 Spoko, tyle że to w ogóle nie są scones. Nie mogą być odpowiednikiem tradycyjnych scones, bo nie mają z nimi nic wspólnego. Scones nigdy nie lepi się z kulek, tylko wałkuje ciasto na grubo i szklanką wykrawa, dzięki czemu rosną do góry i mają walcowaty kształt i można je potem rękami rozdzielić na dwie "kromki". Ten przepis tutaj to po prostu jakieś zdrowe ciasteczka, ale nie są to scones.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń