Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ozdoba świąteczna
cukier z miodem podgrzac do rozpuszczenia cukru zdjąć z ognia wrzucić podrobione masło , wystudzić.Makę wsypać do miski dodać sodę przyprawy jajka i miód wyrobić i zawinąć w folię wsadzić do lodówki najlepiej na cała noc.Rozwałkować i wycinać części domku z wcześniej przygotowanego szablonu ,oraz ciasteczka,ciasteczkowe ludki i co tylko chcecie :)Piec w 220 stopniach kilka dosłownie minut do zrumienienia (w moim piekarniku starym gazowym gracie-5 min)
Ciasto po wyrobieniu jest bardzo rzadkie jednak po schłodzeniu twardnieje i bardzo dobrze się rozwałkowuje!!Z podanej ilości wychodzi dosyć spory domek i mnóstwo ciasteczek ,ciasto można przechować kilka dni nie trzeba wypiekać całej ilości.Uzyłam miodu sztucznego a najlepiej gdyby był to tzw golden syrup-złoty syrop.Na glazurę ubijamy białko z cukrem pudrem i sokiem na biała dość sztywną masę.
Cukrowe różyczki są słodką ozdobą, dodającą słodkim dziełom uroku i elegancji...
Odsłon: 4343
W pełni jadalny domek z piernika. W te święta był piękną, świecącą ozdobą sto...
Odsłon: 433
Prosty w przygotowaniu , wykona każdy nawet ten, kto nigdy ciasta nigdy ciast...
Odsłon: 40
Czy wiesz, co to jest spanakopita? Określa się tak greckie pikantne ciasto sz...
Odsłon: 62
Prosty w przygotowaniu , wykona każdy nawet ten, kto nigdy ciasta nigdy ciast...
Odsłon: 40
Czy wiesz, co to jest spanakopita? Określa się tak greckie pikantne ciasto sz...
Odsłon: 62
Składniki
cukier z miodem podgrzac do rozpuszczenia cukru zdjąć z ognia wrzucić podrobione masło , wystudzić.Makę wsypać do miski dodać sodę przyprawy jajka i miód wyrobić i zawinąć w folię wsadzić do lodówki najlepiej na cała noc.Rozwałkować i wycinać części domku z wcześniej przygotowanego szablonu ,oraz ciasteczka,ciasteczkowe ludki i co tylko chcecie :)Piec w 220 stopniach kilka dosłownie minut do zrumienienia (w moim piekarniku starym gazowym gracie-5 min)
Ciasto po wyrobieniu jest bardzo rzadkie jednak po schłodzeniu twardnieje i bardzo dobrze się rozwałkowuje!!Z podanej ilości wychodzi dosyć spory domek i mnóstwo ciasteczek ,ciasto można przechować kilka dni nie trzeba wypiekać całej ilości.Uzyłam miodu sztucznego a najlepiej gdyby był to tzw golden syrup-złoty syrop.Na glazurę ubijamy białko z cukrem pudrem i sokiem na biała dość sztywną masę.
Przepisy Desery
Desery
Szybie ciasto ucierane z truskawkami
Desery
Biszkopt z masą budyniowo jabłkowa na dużą blachę
Desery
Ciasto z rabarbarem na oleju na dużą blachę
Desery
Kolorowy sernik bez sera
Szybie ciasto ucierane z truskawkami
Ciasto wykonane według tego przepisu udaje się za każdym razem. Jest tak pros...
Odsłon: 12
Biszkopt z masą budyniowo jabłkowa na dużą blachę
Bardzo wydajny i pyszny biszkopt z masa budyniowo jabłkowa zapraszam po przepis
Odsłon: 24