Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przysmak wykonany własnoręcznie smakuje najbardziej. Poza tym ma się pewność, że chałwa to rzeczywiście chałwa. Można ją jeść samą. Może być dodatkiem do ciast lub deserów. Polecam.
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 169
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15546
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 175
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 115
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 169
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15546
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 175
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 115
Składniki
Sezam podprażyć na suchej patelni, aby wydobyć aromat. Należy cały czas mieszać, gdyż łatwo się przypala. Przełożyć do miseczki. Poczekać aż wystygnie. Przełożyć do blendera i miksować kilka minut. Co jakiś czas należy zdejmować masę ze ścianek. Na koniec dodać miód i ekstrakt waniliowy. Wymieszać już ręcznie. Przełożyć do plastikowej lub szklanej miseczki, którą należy wyłożyć papierem do pieczenia.
Miseczkę dać do lodówki na kilka godzin. Najlepiej na całą noc. Po tym czasie przełożyć na talerz. Chałwa jest gotowa do spożycia.