Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przysmak wykonany własnoręcznie smakuje najbardziej. Poza tym ma się pewność, że chałwa to rzeczywiście chałwa. Można ją jeść samą. Może być dodatkiem do ciast lub deserów. Polecam.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 331
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1204
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1264
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13409
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 331
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1204
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1264
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13409
Składniki
Sezam podprażyć na suchej patelni, aby wydobyć aromat. Należy cały czas mieszać, gdyż łatwo się przypala. Przełożyć do miseczki. Poczekać aż wystygnie. Przełożyć do blendera i miksować kilka minut. Co jakiś czas należy zdejmować masę ze ścianek. Na koniec dodać miód i ekstrakt waniliowy. Wymieszać już ręcznie. Przełożyć do plastikowej lub szklanej miseczki, którą należy wyłożyć papierem do pieczenia.
Miseczkę dać do lodówki na kilka godzin. Najlepiej na całą noc. Po tym czasie przełożyć na talerz. Chałwa jest gotowa do spożycia.