Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyznam się, że to deser, któremu nie potrafię się oprzeć :-). Kiedy ją przygotowuję wędruję do czasów mojego dzieciństwa... przygotowywała ją dla nas moja mama :-) zaglądaliśmy jej przez ramię niecierpliwie pytając, kiedy czekolada będzie gotowa... przygotowuje się ją zaledwie 5 minut, ale dla nas małych łasuchów były to wówczas najdłuższe chwile :-) nigdy też nie wytrzymywaliśmy do chwili, kiedy stężała i można było ją pokroić na małe kawałki. Zachęcam, wypróbujcie
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414115
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2237
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414115
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2237
Składniki
1. Mleko UHT, cukier, kakao oraz masło przełóż do rondelka i zagotuj do rozpuszczenia składników. 2. Odstaw do przestygnięcia. 3. Dodaj mleko w proszku i zmiksuj. 4. Przelej do pojemnika i odstaw do lodówki do stężenia. 5. Gdy stężeje można pokroić na kawałki. 6. Smacznego. * Swoją czekoladę udekorowałam płatkami róży i chabrów.