Do góry

Desery Przepis na:

Domowe batoniki

Domowe batoniki

Autor:

Przepisów i artykułów: 112 Ocena: 2651

Dodano:

Odsłon: 3005

Pracy przy nich nie ma prawie w ogóle to jeszcze i zdrowo i słodko :) Polecam do pochrupania

Składniki

  • 1 szklanka otrębów pszennych
  • 1 szklanka otrębów żytnich
  • 1 szklanka płatów kukurydzianych
  • 1/2 szklanki pestek z dyni
  • 1/2 szklanki nasion słonecznika
  • 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich
  • 1/2 szklanki ziaren sezamu
  • 1/2 szklanki pokrojonych śliwek suszonych
  • 1/2 szklanki rodzynek
  • 500 ml mleka skondensowanego
  • Polewa:
  • 1/2 kostki masła
  • 1 szklanki cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 1/4 szklanki mleka
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki wsypuję do miski i mieszam ze sobą. Wlewam mleko skondensowane, wymieszam i przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 150'C na 50 min. po tym czasie wyjmuję, studzę i polewam polewą czekoladową, którą wcześniej podgrzewam do połączenia się składników.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń