Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mała przekąska do pracy, szkoły czy na uczelnię. Przygotowanie jest naprawdę łatwe i szybkie. Na dodatek są znacznie zdrowsze niż te ze sklepowej półki. Polecam.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Migdały zalać gorącą wodą. Po kilkunastu minutach wodę odlać, a z migdałów zdjąć skórkę. Daktyle namoczyć w ciepłej wodzie na kilka minut. Wodę odlać , a daktyle pokroić. Cukier, miód i masło rozpuścić w garnuszku na gazie. Wszystkie składniki wymieszać dokładnie w misce. Keksówkę o wymiarach 30x10 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej masę. Wygładzić powierzchnię. Dać do lodówki na całą noc. Następnego dnia pokroić na batoniki.