Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze domowe. Pachnące masełkiem, dlatego nie ma potrzeby dodawania olejków zapachowych.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 891
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 214
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 12810
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 891
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 214
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 12810
Składniki
Masło utrzeć z cukrem. Dodawać po jednym jajku i ciągle ucierać. Dodawać stopniowo mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Nastepnie ciasto przełożyć na deskę i wyrobić ręcznie. Podsypać mąką jeśli jest taka potrzeba. Dodać czekoladowe łezki. Pozagniatać. Zrobić wałek. Podzielić na małe porcje. Z każdej porcji utoczyć kulkę wielkości orzecha włoskiego. Spłaszczać w dłoniach. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 12 min. Do ładnego zarumienienia. Wystudzić ciasteczka na kratce. Zapakować do puszki i można czekać na gości. Smacznego. Ja miałam nie całą szklankę czekoladowej łezki i myślę, że spokojnie można dodać więcej.