Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze domowe. Pachnące masełkiem, dlatego nie ma potrzeby dodawania olejków zapachowych.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3707
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2031
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5426
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5474
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3707
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2031
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5426
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5474
Składniki
Masło utrzeć z cukrem. Dodawać po jednym jajku i ciągle ucierać. Dodawać stopniowo mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Nastepnie ciasto przełożyć na deskę i wyrobić ręcznie. Podsypać mąką jeśli jest taka potrzeba. Dodać czekoladowe łezki. Pozagniatać. Zrobić wałek. Podzielić na małe porcje. Z każdej porcji utoczyć kulkę wielkości orzecha włoskiego. Spłaszczać w dłoniach. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 12 min. Do ładnego zarumienienia. Wystudzić ciasteczka na kratce. Zapakować do puszki i można czekać na gości. Smacznego. Ja miałam nie całą szklankę czekoladowej łezki i myślę, że spokojnie można dodać więcej.