Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe ciastka pieguski
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 549
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16820
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 596
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 549
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16820
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 596
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, miękkie masło, jajko, sodę oraz cukier i zagniatamy ciasto. Tak aby składniki się połączyły i powstała jednolita masa. Na koniec dodajemy czekoladę pokrojoną na drobne kawałki i jeszcze chwilę wyrabiamy ciasto do połączenia z czekoladą. Z gotowej masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i spłaszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub używamy wykrawacza do ciastek tak jak na filmie poniżej. Ciastka pieczemy ok.15 minut w temperaturze 180 stopni. ( czekamy aż ciastka ładnie się zarumienią). Po upieczeniu wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy na blaszce na ok. 10 minut. Kolejno przekładamy na kratę i czekam do całkowitego wystudzenia. Smacznego!