Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe ciastka pieguski
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 778
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113297
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1305
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 814
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 778
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113297
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1305
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 814
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, miękkie masło, jajko, sodę oraz cukier i zagniatamy ciasto. Tak aby składniki się połączyły i powstała jednolita masa. Na koniec dodajemy czekoladę pokrojoną na drobne kawałki i jeszcze chwilę wyrabiamy ciasto do połączenia z czekoladą. Z gotowej masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i spłaszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub używamy wykrawacza do ciastek tak jak na filmie poniżej. Ciastka pieczemy ok.15 minut w temperaturze 180 stopni. ( czekamy aż ciastka ładnie się zarumienią). Po upieczeniu wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy na blaszce na ok. 10 minut. Kolejno przekładamy na kratę i czekam do całkowitego wystudzenia. Smacznego!