Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe ciastka pieguski
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 202
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 734
Pożywna, zdrowa i bardzo smaczna pasta z ryżem. Kompletnie wartościowy obiad....
Odsłon: 30
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 143
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 1381
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 202
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 734
Pożywna, zdrowa i bardzo smaczna pasta z ryżem. Kompletnie wartościowy obiad....
Odsłon: 30
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 143
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 1381
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, miękkie masło, jajko, sodę oraz cukier i zagniatamy ciasto. Tak aby składniki się połączyły i powstała jednolita masa. Na koniec dodajemy czekoladę pokrojoną na drobne kawałki i jeszcze chwilę wyrabiamy ciasto do połączenia z czekoladą. Z gotowej masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i spłaszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub używamy wykrawacza do ciastek tak jak na filmie poniżej. Ciastka pieczemy ok.15 minut w temperaturze 180 stopni. ( czekamy aż ciastka ładnie się zarumienią). Po upieczeniu wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy na blaszce na ok. 10 minut. Kolejno przekładamy na kratę i czekam do całkowitego wystudzenia. Smacznego!