Do góry

Desery Przepis na:

Domowe ciastka pieguski

Domowe ciastka pieguski

Autor:

Przepisów i artykułów: 153 Ocena: 7518

Dodano:

Odsłon: 1228

Domowe ciastka pieguski
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do miski wsypujemy mąkę, miękkie masło, jajko, sodę oraz cukier i zagniatamy ciasto. Tak aby składniki się połączyły i powstała jednolita masa. Na koniec dodajemy czekoladę pokrojoną na drobne kawałki i jeszcze chwilę wyrabiamy ciasto do połączenia z czekoladą.

    Z gotowej masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i spłaszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub używamy wykrawacza do ciastek tak jak na filmie poniżej.

    Ciastka pieczemy ok.15 minut w temperaturze 180 stopni. ( czekamy aż ciastka ładnie się zarumienią).

    Po upieczeniu wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy na blaszce na ok. 10 minut. Kolejno przekładamy na kratę i czekam do całkowitego wystudzenia. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń