Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ucierane ciasto z węgierkami z chrupiącą skorupką na wierzchu.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 57
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 181
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 107
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 57
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 181
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 107
Składniki
Umyj śliwki i wydryluj NIE przecinając do końca śliwki. Białka oddziel od żółtek. Żółtka, margarynę i 3/4 cukru utrzyj na gładką masę. Dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj. Białka ubij z resztą cukru (1/4) na sztywno. Dodaj do ciasta i wymieszaj delikatnie. Rozgrzej piekarnik do 175°C (góra-dół). Wylej ciasto do tortownicy wysmarowanej masłem i obsypanej mąką lub bułką tartą. Na cieście układaj wydrylowanie śliwki z odrobiną cukru (do dziurki po pestce wsypuję ok. łyżeczki cukru) skórką do ciasta. Posyp całość delikatnie cukrem. Wstaw ciasto do piekarnika na ok. 45 - 60 min (do suchego patyczka, długość zależy od ilości śliwek im więcej tym dłużej piecz). Po upieczeniu wyjmij ciasto i ostudź. Smacznego.