Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5571
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3990
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5571
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3990
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Składniki
Posiekać mąkęz tłuszczem,dodaćcukier,śmietanę i pozostałe składniki,zagnieść ciasto,wstawić je na godzinę do lodówki
Następnie dość cienko rozwałkować.Małą szklaneczką wykrawać nieduże ciasteczka.
Ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem,wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.i upiec na złoty kolor.
Przygotować polewę:czekoladę połamać,włożyćdo miseczki,dodać masło,ustawić miskę na garnku z gotującą wodą i mieszać aż składniki się rozpuszczą i połączą.
Gdy ciasteczka przestygną,na środku każdego położyć pół łyżeczki dżemu,a na wierzch polać łyżeczkąpolewy.Pozostawićdo zastygnięcia.