Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Haneczka jest wykwintne jak napoleonka. Wygląda na pracochłonne, ale j...
Odsłon: 5295
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17865
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 2394
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6016
Ciasto Haneczka jest wykwintne jak napoleonka. Wygląda na pracochłonne, ale j...
Odsłon: 5295
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17865
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 2394
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6016
Składniki
Posiekać mąkęz tłuszczem,dodaćcukier,śmietanę i pozostałe składniki,zagnieść ciasto,wstawić je na godzinę do lodówki
Następnie dość cienko rozwałkować.Małą szklaneczką wykrawać nieduże ciasteczka.
Ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem,wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.i upiec na złoty kolor.
Przygotować polewę:czekoladę połamać,włożyćdo miseczki,dodać masło,ustawić miskę na garnku z gotującą wodą i mieszać aż składniki się rozpuszczą i połączą.
Gdy ciasteczka przestygną,na środku każdego położyć pół łyżeczki dżemu,a na wierzch polać łyżeczkąpolewy.Pozostawićdo zastygnięcia.