Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
DOSKONAŁY DODATEK DO KAWY
Posiekać mąkęz tłuszczem,dodaćcukier,śmietanę i pozostałe składniki,zagnieść ciasto,wstawić je na godzinę do lodówki
Następnie dość cienko rozwałkować.Małą szklaneczką wykrawać nieduże ciasteczka.
Ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem,wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.i upiec na złoty kolor.
Przygotować polewę:czekoladę połamać,włożyćdo miseczki,dodać masło,ustawić miskę na garnku z gotującą wodą i mieszać aż składniki się rozpuszczą i połączą.
Gdy ciasteczka przestygną,na środku każdego położyć pół łyżeczki dżemu,a na wierzch polać łyżeczkąpolewy.Pozostawićdo zastygnięcia.
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i kope...
Odsłon: 98
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 534
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 49
Co dziś u was króluje w porze obiadowej ?ja mam dla was przepis na pyszne ćwi...
Odsłon: 93
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 101
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i kope...
Odsłon: 98
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 534
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 49
Co dziś u was króluje w porze obiadowej ?ja mam dla was przepis na pyszne ćwi...
Odsłon: 93
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 101
Składniki
Posiekać mąkęz tłuszczem,dodaćcukier,śmietanę i pozostałe składniki,zagnieść ciasto,wstawić je na godzinę do lodówki
Następnie dość cienko rozwałkować.Małą szklaneczką wykrawać nieduże ciasteczka.
Ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem,wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.i upiec na złoty kolor.
Przygotować polewę:czekoladę połamać,włożyćdo miseczki,dodać masło,ustawić miskę na garnku z gotującą wodą i mieszać aż składniki się rozpuszczą i połączą.
Gdy ciasteczka przestygną,na środku każdego położyć pół łyżeczki dżemu,a na wierzch polać łyżeczkąpolewy.Pozostawićdo zastygnięcia.
Przepisy Desery
Desery
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Desery
Gofry jak z budki.
Desery
SERNIK GALARETKOWIEC
Desery
Torcik dla synowej
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 108
Gofry jak z budki.
Ktoś mnie dziś naciągnął na gofry i to nie był mój mąż. Sezon letni, wakacyjn...
Odsłon: 192