Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1797
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14409
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19511
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13161
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1797
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14409
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19511
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13161
Składniki
Posiekać mąkęz tłuszczem,dodaćcukier,śmietanę i pozostałe składniki,zagnieść ciasto,wstawić je na godzinę do lodówki
Następnie dość cienko rozwałkować.Małą szklaneczką wykrawać nieduże ciasteczka.
Ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem,wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.i upiec na złoty kolor.
Przygotować polewę:czekoladę połamać,włożyćdo miseczki,dodać masło,ustawić miskę na garnku z gotującą wodą i mieszać aż składniki się rozpuszczą i połączą.
Gdy ciasteczka przestygną,na środku każdego położyć pół łyżeczki dżemu,a na wierzch polać łyżeczkąpolewy.Pozostawićdo zastygnięcia.