Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117480
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8136
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3043
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1802
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1392
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117480
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8136
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3043
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1802
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1392
Składniki
Posiekać mąkęz tłuszczem,dodaćcukier,śmietanę i pozostałe składniki,zagnieść ciasto,wstawić je na godzinę do lodówki
Następnie dość cienko rozwałkować.Małą szklaneczką wykrawać nieduże ciasteczka.
Ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem,wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.i upiec na złoty kolor.
Przygotować polewę:czekoladę połamać,włożyćdo miseczki,dodać masło,ustawić miskę na garnku z gotującą wodą i mieszać aż składniki się rozpuszczą i połączą.
Gdy ciasteczka przestygną,na środku każdego położyć pół łyżeczki dżemu,a na wierzch polać łyżeczkąpolewy.Pozostawićdo zastygnięcia.